MBO’ers vervelen zich te pletter

Zo’n 40 procent van de mbo’ers verveelt zich vaak op school. Dat blijkt uit een onderzoek van Hiteq, een centrum van innovatie voor technische beroepen en opleidingen, waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het onderwijsvakblad Profiel. Van de 1700 mbo-scholieren gaf ruim de helft aan niets van de school te horen als ze niet op komen dagen voor lessen. Tegelijkertijd werd ook een onderzoek gehouden onder de ouders van mbo’ers. Van hen is bijna 60 procent tevreden over de school waar hun kind heen gaat. Bijna 30 procent gaf aan wel eens professionele hulp te hebben ingeschakeld bij de opvoeding van hun kind. Mbo’ers hebben vaak een beeld van beroepen dat niet overeenkomt met de realiteit. Een op de vijf scholieren twijfelt aan zijn of haar keuze, eenzelfde aantal verandert ook daadwerkelijk van opleiding.

Lees ook:Meer dan de helft van de ouders zoekt hulp bij opvoeden
Lees ook:Opvoeding kinderen vaak anders dan je eigen opvoeding
Lees ook:Vaders missen kennis over opvoeden
Lees ook:Seksuele voorlichting? Dat doet de school maar!
Lees ook:Moeders zijn tevreden over de opvoeding en vinden het niet zwaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>