Kinderen op latere leeftijd krijgen niet alleen maar negatief

Goed nieuws voor moeders zoals ik, die op latere leeftijd nog een kind hebben gekregen. Een nieuwe studie van de Birkbeck University of Londen en University College Londen stelt dat er voordelen verbonden zijn aan het moederschap op latere leeftijd. Zo zouden kinderen van oudere mama’s een betere fysieke en emotionele gezondheid hebben. De wetenschappers onderzochten kinderen van vrouwen boven de 40 en vergeleken hen met kinderen van vrouwen die in de twintig waren toen ze moeder werden. Hoewel de oudere moeders misschien sneller vermoeid raken, blijkt uit de resultaten dat hun kinderen ‘gezonder’ zijn.Zo hebben kinderen van oudere mama’s 22 procent minder kans op onopzettelijke verwondingen en zijn ze tot bijna een derde minder geneigd in het ziekenhuis te belanden voor hun derde levensjaar. Verder zou de kroost van oudere mama’s ook emotioneel gelukkiger zijn, aangezien de kans op conflict met de ouders afneemt naarmate de leeftijd van de moeder toeneemt. Ook stonden de 3- en 4-jarige kinderen op vlak van taalontwikkeling er beter voor dan hun leeftijdsgenoten met jongere mama’s.

Professor Jacqueline Barnes van Birkbeck, een van de hoofdonderzoekers, verklaart dat het project gebaseerd is op het feit dat veel (Britse) vrouwen op steeds latere leeftijd aan kinderen beginnen. “Hoewel er veel medische redenen zijn om aandachtig te zijn voor de fysieke gezondheid van oudere moeders en hun kinderen zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte, is een stijging in leeftijd geen reden tot ongerustheid in verband met het daaropvolgende ouderschap.”

“De resultaten lijken te suggereren dat vrouwen met meer levenservaring kunnen putten uit een breder scala van maatregelen om een deel van de stress van het opvoeden te verminderen.”

Lees ook:Oudere zwangeren hebben meer stress dan jonge moeders
Lees ook:Derde kind genadeklap voor carrière
Lees ook:Kind heeft bij oudere moeder een betere start
Lees ook:Hoe ouder de mama, hoe dikker de baby bij geboorte
Lees ook:Flesvoeding veroorzaakt obesitas op latere leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>