Ja hoor…gescheiden? Dan gaat je kind eerder roken…

Ben je gescheiden? En voel je je daarover schuldig naar je kids toe? Dan heb ik er nog eentje voor je in de aanbieding: Kinderen van gescheiden ouders zullen snelller een sigaret opsteken dan kinderen met gelukkig getrouwde ouders. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse universiteit van Toronto. Ik word altijd zo moe en depressief van dit soort onderzoeken. Als je nou gewoon zorgt dat je op een normale manier uit elkaar gaat en je kinderen blijft omringen met aandacht en liefde, dan ontsporen ze echt niet hoor! Onderzoekers ontdekten dat jongens met gescheiden ouders voordat ze achttien jaar oud zijn 48 procent meer kans hebben om later te gaan roken dan jongens waarvan de ouders niet gescheiden zijn. Meisjes lopen 39 procent meer risico om te gaan paffen. Een verklaring kunnen de onderzoekers nog niet geven. Er wordt gezegd dat kinderen die van streek zijn door de scheiding van hun ouders het roken gebruiken om beter met hun gevoelens om te gaan.

Lees ook:Gescheiden ouders geeft meisjes grotere kans op depressie
Lees ook:Roken een stuk minder stoer als populaire kids het niet doen
Lees ook:Spijbelaars meestal kinderen van gescheiden ouders
Lees ook:Als ouders scheiden hebben meisjes grote kans op depressie
Lees ook:Voorstel jongens en meisjes gescheiden les te geven slecht ontvangen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ja hoor…gescheiden? Dan gaat je kind eerder roken…

 1. Arno

  Normaal uit elkaar gaan???
  Geen enkel kind zal dat met je eens zijn.
  Voel jij je maar lekker schuldig, maar doe er dan ook wat aan!

    /   Reply  / 
 2. Frederik

  +1 hier !

  Normaal uit elkaar gaan???
  Geen enkel kind zal dat met je eens zijn.
  Voel jij je maar lekker schuldig, maar doe
  er dan ook wat aan!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>