Facebookvrienden met je kinderen? Dan ben je een uitzondering!

Daar baar je ze dus voor….Uit onderzoek blijkt dat moeders het snelst van de Facebook vriendenlijst verdwijnen. Hoe verdrietig is dat? Godzijdank ben ik nog met allebei mijn kinderen vrienden op Hyves. Aan Facebook doen ze, gelukkig, nog niet. Ik moet er niet aan denken door ze verbannen te worden. Of geweigerd… Jullie daar al ervaringen mee?Uit recent onderzoek van het Amerikaanse internetbedrijf AOL blijkt dat dertig procent van de tieners een digitale vriendschap met hun ouders niet ziet zitten. Volgens de studie zouden drie op de vier ouders Facebook vrienden zijn met hun kinderen.
Dat niet alle kinderen hier blij mee zijn, blijkt uit het feit dat moeders twee keer sneller dan anderen geblokkeerd worden. Dit omdat de moeders snel en veel commentaar op de profielen en foto’s van hun kinderen zouden plaatsen.
Bijna de helft van de ondervraagde kinderen die Facebook hebben, mochten alleen een account aanmaken als ze hun ouders als vrienden zouden accepteren. Facebook blijkt voor veel ouders een handig middel te zijn om het doen en laten van hun kroost op internet te volgen. De helft van de kinderen geeft aan wel een digitale vriendschap met hun ouders te willen, maar ziet liever geen commentaren van hun ouders op hun profiel.
Uit de studie blijkt ook dat de helft van de tieners hun Facebookvrienden niet persoonlijk kent. 41 procent van de ouders geeft aan minder dan de helft van de Facebookvrienden van hun kroost te kennen.
En een op de vijf ouders vroeg al aan hun kinderen om iemand als vriend te verwijderen.

Lees ook:Helft kids maakt online vrienden
Lees ook:Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders
Lees ook:Zo belangrijk is een goede vriend voor een tiener…
Lees ook:Even de spaarpot van je kind leegroven…
Lees ook:Kinderen maken online massaal vrienden met vreemden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>