Eenderde gescheiden ouders ziet kinderen niet meer

Bijna eenderde van de ouders die scheiden van hun partner, zien hun kinderen nooit meer, zo blijkt uit Brits onderzoek. Heftig getal he? Maar liefst 29 procent van mannen en vrouwen die na de scheiding het huis verlaten, hebben geen contact meer met hun kinderen. In deze families beweerden de ouders die thuis achterbleven dat de partner die het huis hadden verlaten er bewust voor kozen om de kinderen niet meer te zien.

Een andere 24 procent zegt dat het hun eigen keuze was om het contact tussen de kinderen en de partner die het huis had verlaten te verbreken. Over het algemeen kwam in het onderzoek naar voren dat gescheiden ouders het om verschillende redenen moeilijk vonden om hun kinderen contact te laten houden met hun voormalige partner. Ook lieten ouders weten dat ze zich zorgen maakten over de kwaliteit van opvoeden van hun voormalige partner. Het aantal kinderen dat na een scheiding nog wel contact onderhoudt met de ouder die het huis heeft verlaten, is ook niet veel. Zo’n 52 procent van de kinderen zien de ouder die niet meer thuis woont slechts eenmaal per week. 28 Procent heeft eens per maand nog contact en 21 procent heeft minder dan eens per maand contact.

Het onderzoek werd gedaan door de alleenstaande ouderorganisatie Gingerbread en de Universiteit van Oxford. Volgens Fiona Weir van Gingerbread blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat het voor veel gescheiden gezinnen moeilijk is om afspraken te maken die voor iedereen goed uitwerken. De organisatie pleit er dan ook voor dat deze gezinnen vaker worden geholpen.

Lees ook:Ouders maken met echtscheiding meer kapot dan hun lief is
Lees ook:“Het moet bij een scheiding meer om de kinderen draaien”
Lees ook:Kinderen zien vader minder na scheiding ouders
Lees ook:Villa Pinedo eerste online platform voor kids gescheiden ouders
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders blijven vaker zitten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>