Ouders krijgen pas waardering als de kinderen 22 zijn

Soms vraag ik me wel eens af of ze me leuk vinden en wel door hebben hoeveel ik voor ze doe. Echt waardering krijg je namelijk niet van je kids. Maar over een tijdje gaat daar verandering in komen, lees ik net. Op hun 22ste beginnen kinderen nameljk hun ouders te waarderen. Het is ook de leeftijd dat ze zich realiseren dat familie belangrijk is. Dit blijkt uit een enquête onder 5000 Britse families, uitgevoerd door OnePoll.

Voor ruim de helft van de ondervraagden is de reden voor de waardering niet bepaald onzelfzuchtig. Als kinderen verhuizen of gaan studeren, merken ze pas hoeveel hun ouders voor hen deden, hoezeer ze hen én hun zorgen missen. Het ouderlijke huis verlaten was voor een kwart een shock en nog eens 17 procent zei de dagelijkse steun te missen. 
De relatie met de ouders wordt op een nog hoger niveau getild als de kinderen zélf kinderen krijgen. Vrouwen beginnen op hun 27ste naar advies van hun moeder te luisteren, mannen op hun 29ste. Dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat mannen iets later vader worden dan vrouwen moede

Lees ook:Eenderde gescheiden ouders ziet kinderen niet meer
Lees ook:Rapporten van meisjes beter dan van jongens
Lees ook:Kinderen krijgen in Nederland maakt weinig uit voor inkomen
Lees ook:Eerste kind zorgt voor behoefte aan…vreemdgaan
Lees ook:Trend; steeds meer mannen huisvader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>