Boos op moeder

Mijn dochter wil soms wel eens flink tegen mij uitvaren. Vandaag liep ze boos naar me toe: wie heeft mijn spullen opgeruimd! Ik antwoordde dat papa dat had gedaan. Direct zag ik de uitdrukking op haar gezicht veranderen. Nou, dat moet niet want dan kan ik niks meer vinden! Ze liep weg en toen ze papa tegenkwam zei ze er niets meer over. Als ik daarentegen de schuldige was geweest, was ze nog een paar minuutjes langer tekeer gegaan!

Moeders en dochters, het is een speciaal soort relatie. Zaterdag las ik in het NRC een artikel waarin stond: alles wat de moeder zegt of doet, kan tegen haar gebruikt worden.

Ik denk dat er al vroeg een moeder-dochterdynamiek plaatsvindt, die er waarschijnlijk op neerkomt dat ze allebei zoeken naar een balans tussen afhankelijkheid en zelfstandigheid. Geen wonder dat ze af en toe boos op me moet zijn…! Maar één advies kunnen we hieruit wel halen: geef af en toe papa maar de schuld, want hij kan wel een potje bij zijn dochter breken.

Lees ook:Kinderen luisteren het beste naar mama
Lees ook:Hoogbegaafd kind van 2 met IQ van 152
Lees ook:Jan Smit heeft een dochter: Emma!
Lees ook:Disney komt niet langer alleen met kinder-, maar ook met trouwjurken!
Lees ook:Boze moeders zijn slechte moeders (vinden ze zelf!)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Boos op moeder

 1. gaat je niks aan

  Euhm sorry hoor, maar elk kind heeft recht om boos te zijn…
  ik heb toevallig net ruzie met mijn moeder en die moeders moeten niet zo zeiken tegen hun kinderen.
  ga niet levenloos doen en doe gewoon normaal tegen je kind ,
  altijd is het kind ‘de kleine’ die geen recht heeft ofzo.
  een kind wil ook eens gelijk hebben.
  en ook moeten moeders eens leren dat een kind soms nog slimmer is als een volwassene.
  ga hier dan niet zielig doen.
  gun je dochter eens om te schreeuwen en te zeggen wat zij denkt.
  het ergste van een moeder is dat ze je gaat negeren ofzo.
  dus denk eens na voordat je iets tegen je dochter zegt.
  laat haar gewoon.
  dom mens……..

    /   Reply  / 
 2. donna

  hoi ik vind mijn moeder stom omdat ze zegt dat ze lekkere chocolade mee heeft genomen ene dan eet ze het voor mijn neus op

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>