Online consultatiebureau

Er zijn verschillende online consultatiebureaus te raadplegen. De informatie hierop is meestal redelijk genuanceerd. Anders dan bij het ‘live’ consultatiebureau, want ik hoor nogal eens klachten van ouders, die de adviezen van het CB te dwingend vinden. Heb je ook zulke negatieve of ook juist positieve ervaringen met het consultatiebureau, reageer dan op deze log.

Online Consultatiebureau

Ouder & kind-zorg

Consultatiebureau Ouder en Kind (Rotterdam)

Evean consultatiebureau (deels voor leden)

Medicinfo

Mocht je nog een link hebben, reageer dan ook.

Lees ook:Leer je kind positief te denken
Lees ook:Daarom zijn sensitieve ouders zo slecht nog niet…
Lees ook:Ouderschapsplan bij echtscheiding
Lees ook:Problemen na abortus door screening
Lees ook:Positieve jeugd is stimulans voor krijgen van kinderen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Online consultatiebureau

 1. Shasja

  Met mijn dochter ging ik altijd met volle tevredenheid naar het consultatiebureau. We hadden een zeer lieve arts die onze keus om alternatief te laten vaccineren respecteerde. Later, toen ik inmiddels met mijn zoon naar het consultatiebureau ging, werden er twee consultatiebureau’s samengevoegd. We moesten naar een andere locatie en we kregen een andere arts. Het was verschrikkelijk. De sfeer was kil, de assistent onaardig en de arts deed uit de hoogte. Onze wijze van vaccineren werd ter discussie gesteld. Ik ben er nooit meer geweest!

    /   Reply  / 
 2. Christa Nieuwboer

  @Shasja
  wat een verschil zeg! Ik herken het ook. Wij zaten bij een heel prettig CB, maar moesten voor een gehoortest naar een ander CB. Alleen al het gebouw was verschrikkelijk, grijs en met van die metalen trappen met gaten in de treden. Heel beangstigend voor kinderen.
  Wat was ik blij dat ik daar nooit meer naar toe hoefde!
  Mijn kind verdomde het om te reageren op de geluidstests. Hoe klein ze ook was, ze ging echt niet meedoen met die gekke mevrouw die allemaal geluiden maakte! Maar ze hoort prima…

    /   Reply  / 
 3. Agnes Stam-van Dijk

  Mijn ervaring met een consultatiebureau zijn ronduit slecht. Mijn meerdere malen herhaalde opmerking of het zorgelijk was dat mijn dochter van 2 nog geen woord zei en afwijkend gedrag vertoonde, werd afgedaan met de vraag of wij wel tegen haar praatten. Omdat ik daar op een gegeven moment geen genoegen mee nam, ben ik verder gaan zoeken en bij integrale vroeghulp terechtgekomen. Nadat ze getest is door een pedagoog, bleek dat ze een autistische stoornis heeft namelijk PDD NOS.
  En alsof het nog niet erg genoeg is, blijkt nu dat ik met mijn zoontje precies hetzelfde meemaak. Vanaf zijn geboorte viel het me op dat zijn zakje steeds leeg was, nooit zaten zijn balletjes erin. Tot maar liefst 4 keer aan toe heb ik aan de arts van het CB gevraagd of ze wilde kijken of zijn balletjes echt wel waren ingedaald. Tot 4 keer aan toe werd er bevestigend geantwoord, door een arts nota bene. Al die tijd zat het me niet lekker, noem het intuïtie. Een paar weken voor de zomervakantie heb ik de knoop doorgehakt en ben ik met hem naar mijn huisarts gegaan. Mijn huisarts had twijfels en stuurde hem door naar een uroloog. Daar zijn we vanmorgen geweest en je raadt het al; zijn balletjes zijn niet ingedaald en hij wordt binnen nu en 8 weken geopereert!! Bij Sarah zijn de gevolgen van de laksheid van het CB niet goed te praten maar te overzien. Maar bij mijn zoontje speelt zijn vruchtbaarheid een grote rol. Eigenlijk worden jongetjes al voor hun 2de verjaardag geholpen aan hun balletjes zodat de kans op onvruchtbaarheid zo klein mogelijk wordt gemaakt.
  Als we naar het CB hadden geluisterd, was er een grote kans geweest dat Noël onvruchtbaar zou worden. Mijn man is op zijn 8ste aan hetzelfde euvel geholpen en volgens de uroloog was de kans op onvruchtbaarheid op die leeftijd maar liefst 50%.
  Dit is toch niet te geloven?? Ik ga eens kijken op het internet of er een instantie bestaat die dit soort verhalen verzamelt om daar vervolgens het CB mee te confronteren zodat in de toekomst dergelijke stommiteiten veel minder zullen voorkomen.
  Zo, dat moest ik even kwijt!! ;-)

    /   Reply  / 
 4. Christa Nieuwboer

  Het is inderdaad te stom voor woorden, juist nu al die bureaus er prat op gaan dat ze ‘vroeg signaleren’!!!
  Ik zal ook eens kijken of er een klachteninstantie bestaat.
  Agnes, succes.

    /   Reply  / 
 5. Tanja Kronberg

  Voor mijn studie psychologie aan de Universiteit Twente ben ik bezig met een onderzoek naar de ervaringen van ouders/verzorgers over de kwaliteit van dienstverlening van het consultatiebureau. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in ouders/verzorgers met negatieve ervaringen zodat eventuele systematische knelpunten in kaart kunnen worden gebracht. Het uiteindelijke doel van mijn onderzoek is om de zorgverlening van de consultatiebureaus te verbeteren.

  Graag zou ik daarom ouders/verzorgers willen interviewen die problemen of negatieve ervaringen hebben (gehad) met het consultatiebureau. Het interview zal plaatsvinden in de periode tussen 16 mei tot 21 juni en duurt maximaal 1 uur. Voor meer informatie kunt u me mailen naar [email protected]

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>