Social media slecht voor nachtrust tieners

Zorg dat je kind niet teveel op social media zit. Want de druk die tieners voelen om actief te zijn op sociale media houdt verband met hoe goed ze slapen, zo valt te lezen in Medical News Today. De conclusie werd getrokken na onderzoek van de Universiteit van Glasgow onder 467 kinderen tussen de elf en zeventien jaar oud. Onderzocht werd hoeveel tijd de Schotse tieners spendeerden op sociale media als Twitter, Instagram en Facebook, en hoeveel waarde ze aan deze activiteiten hechtten. Daarnaast keken de wetenschappers naar de kwaliteit van de slaap.

Zij stelden vast dat de tieners slechter sliepen naarmate hun sociale media-gebruik intensiever was. De grootgebruikers van sociale media hadden bovendien meer last van depressieve gevoelens, stress en een laag zelfbeeld.

Volgens de onderzoekers zuchten de tieners onder de druk om continu beschikbaar te zijn. As ze niet kunnen reageren op berichtjes, of het gevoel hebben dat ze iets missen, gaat hun mentale gesteldheid direct achteruit.

Lees ook:Jouw tiener heeft meer stress dan jij!
Lees ook:Gestreste ouders veroozaken overgewicht bij kinderen
Lees ook:Een half uurtje langer slapen doet een tiener wonderen
Lees ook:Nederlandse kids voorlopers in Europa op gebied van sociale netwerken
Lees ook:Peuters en kleuters massaal met computer, laptop of iPad bezig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>