40.000 handtekeningen voor papa-petitie Ouders van Nu

Meer dan 40.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de ‘papa-petitie’ van het blad Ouders van Nu, dat pleit voor langer kraam- en ouderschapsverlof voor vaders. Goed hoor! De ondertekenaars pleiten voor minstens tien dagen betaald verlof en honderd dagen ouderschapsverlof, op te nemen in de eerste duizend dagen na de geboorte van het kind. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) krijgt de handtekeningen maandag overhandigd als Ouders van Nu hem interviewt voor het speciale vadernummer dat eind september verschijnt. Op een later moment volgt ook de Tweede Kamer.“Nederland heeft in Europa naast Ierland en Zwitserland de slechtste verlofregeling”, zegt hoofdredacteur Hilde Tholen. Hoewel de regeling sinds januari is versoepeld met drie dagen onbetaald verlof, naast twee betaalde dagen, is dit volgens Tholen niet genoeg. “Het is niet meer van deze tijd. In de meeste landen om ons heen hebben vaders twee weken vrij en in ScandinaviĆ« is het helemaal goed geregeld.”
Ouders van Nu hoopt met de petitie de aandacht op het onderwerp te houden. De aanwezigheid van vaders vlak na de geboorte is heel belangrijk voor de hechting met het kind, meent de hoofdredacteur. “Maar ook om beter in de vaderrol te groeien en routine te krijgen in de verzorging.”

Lees ook:Kwart papa’s neemt ouderschapsverlof op
Lees ook:Ouderschapsverlof nauwelijks benut
Lees ook:‘Vaders hebben recht op twee weken vaderverlof’
Lees ook:Langer vaderverlof lijkt er niet in te zitten
Lees ook:Steeds minder ouders nemen ouderschapsverlof op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>