Kinderen pesten elkaar steeds meer en heftiger

De manier waarop kinderen elkaar pesten wordt steeds heftiger, zo  constateert De Kindertelefoon uit de 450.000 contacten die zij jaarlijks hebben met kinderen, ouders en leerkrachten. Een zorgelijke ontwikkeling. De komst van internet heeft daar ongetwijfeld ernstig aan bijgedragen. Het scheldt toch een heel stuk makkelijker via een chat of whatsapp dan rechtstreeks. Aan alle ouders dan maar een dringende oproep daar eens even heel goede voorlichting over te geven!Dat het pesten toeneemt, schrijft Metro. In 2014 belden meer dan 18.000 kinderen van acht tot achttien jaar met De Kindertelefoon over pesten en werden meer dan 5000 chatgesprekken gevoerd. Nathalie But van de Kindertelefoon zegt dat de aard van de meldingen sterk is veranderd in de 35 jaar dat de organisatie inmiddels bestaat. „Vroeger belden kinderen ons omdat ze werden uitgescholden op het schoolplein of dat ze niet mee mochten spelen in de pauze. Tegenwoordig worden kinderen door andere kinderen toegevoegd in een Whatsapp-groep waarin hen de gruwelijkste verwensingen naar het hoofd wordt geslingerd.”

Lees ook:Europees nummer voor de kindertelefoon
Lees ook:Sinterklaashulplijn moet gestreste kinderen helpen
Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden
Lees ook:Serie Het Klokhuis over Pesten
Lees ook:Het Klokhuis komt met serie over pesten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>