De rokende zwangere sterft uit

Goed nieuws! Het aantal vrouwen dat rookt tijdens de zwangerschap neemt af, constateren onderzoekers van TNO en de antirookorganisatie Stivoro. Maar…het aantal vrouwen dat rookt tijdens de zwangerschap zou natuurlijk gewoon 0 moeten zijn!!! Volgens de onderzoekers is het aantal vrouwen dat tijdens de hele zwangerschap rookt tussen 2001 en 2010 gehalveerd. Nu rookt gemiddeld nog 6,3 procent van alle zwangere vrouwen. We zijn op de goede weg…Onder laagopgeleiden is dat percentage veel hoger. In die groep steekt 12,5 procent tijdens de zwangerschap geregeld een sigaret op. Roken tijdens de zwangerschap verhoogt onder meer de kans op een miskraam, een te kleine of te vroeg geboren baby, aangeboren afwijkingen en een lager IQ. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:Niet roken! Het vergroot de kans op een hazenlip!
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? 50% meer kan op dik kind!
Lees ook:Slaap als je zwanger bent op je linkerzijde!
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? Kind grotere kans op strafblad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>