Nick & Simon meest populair als vaders

Van welke bekende Nederlander zou jij het zaad willen hebben? Misschien een rare vraag, maar ja, je zou maar een kind willen van…Gerard Joling bijvoorbeeld! Nou: Nick & Simon staan bovenaan de verlanglijst van jonge en aanstaande moeders als zij een bekende Nederlander als zaaddonor mogen kiezen. Maar liefst 79% van de ondervraagde vrouwen geeft de voorkeur aan het Volendamse zangduo als donor. Nick & Simon worden op de voet gevolgd door Guus Meeuwis (68%),  Marco Borsato (66%) en Bastiaan Ragas (65%). Gordon eindigt met 8% net iets hoger in de ranglijst dan Badr Hari (4%). Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam RAI in opdracht van de Negenmaandenbeurs onder ruim 700 (aanstaande) moeders. Negenmaandenbeurs 2014 wordt van 19 tot en met 23 februari gehouden in Amsterdam RAI.Naast de ludieke vraag over populaire zaaddonoren deed de Negenmaandenbeurs onderzoek naar de voorkeuren qua opvoeding. Zo verkiest het grootste deel van de (aanstaande) moeders (62%) sporten boven televisiekijken (4%) voor haar kinderen. Veel moeders laten hun kleintjes liever met houten speelgoed (35%) spelen in plaats van plastic speelgoed (8%). Ook verkiest meer dan de helft van de moeders een dorp (53%) boven een stad (16%) als plaats van opvoeding.

Ideaalplaatje

De ideale leeftijd om moeder te worden is 27 jaar vinden de (aanstaande) moeders. Daarbij is de voorkeur in 60% van de gevallen om in het ziekenhuis te bevallen. 1 op de 5 vindt het fijner om thuis te bevallen van hun kleine. Natuurlijk mag een van de belangrijkste voorkeuren niet ontbreken, namelijk wat het perfecte aantal kinderen is. 56% vindt twee kinderen het meest ideale aantal, 32% gaat voor drie kinderen en bij slechts 3% maakt één kind het gezinnetje al compleet.

Er werd ook gevraagd naar het snoeppatroon van vierjarigen. In bijna de helft van de gevallen mogen zij één keer per dag snoepen. Dat kan een koekje, snoepje of wat chips zijn. Van 25% van de moeders mag een kind twee keer per dag snoepen. Bij dertien procent van de gevallen mag een kindje 3 tot 6 keer per week snoepen. Een aantal Nederlandse moeders is het hier totaal niet mee eens. Hun kinderen mogen één (3%) of twee (6%) keer per week in aanraking komen met snoepgoed . Eén procent van de moeders vindt zelfs dat hun kindje helemaal niet mag snoepen.

Wel of geen technologie voor de kleintjes?

Als het gaat om technologie lijkt de Nederlandse vrouw ook een duidelijke mening te hebben. Bij 21% van de ondervraagden mag het kind vanaf driejarige leeftijd op een tablet, smartphone of computer. Twintig procent vindt dat dit op tweejarige leeftijd al mag. Een andere twintig procent vindt zelfs dat hun kind al vanaf eenjarige leeftijd in aanraking mag komen met de moderne technologieën.

Oppasopa’s en -oma’s

Veel Nederlandse moeders roepen de hulp van hun (schoon)ouders in als het gaat om oppassen. In veel gevallen (52%) passen opa’s en oma’s op vaste dagen op. Verder zijn er opa’s en oma’s die wel oppassen, maar die geen vaste oppasdagen hebben (32%). Een klein deel van de moeder laat hun ouders of schoonouders zelden of nooit op hun kinderen passen (16%). Gemiddeld passen opa’s en oma’s 10,6 uur per week op hun kleinkinderen.

Over de Negenmaandenbeurs

De Negenmaandenbeurs is dé inspiratiebeurs voor aanstaande of jonge ouders. Van 19 t/m 23 februari vindt ook dit jaar weer de Negenmaandenbeurs plaats in Amsterdam RAI. Het evenement is de plek bij uitstek voor informatie op het gebied van trendy zwangerschaps- en babykleding en het krijgen van stylingadvies voor de babykamer. Deskundigen staan klaar om alle brandende vragen te beantwoorden, er zijn spetterende modeshows en natuurlijk heel veel leuke beursaanbiedingen.

Meer informatie over Negenmaandenbeurs 2014 is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl.

Lees ook:Kinderen snoepen heel veel meer dan ouders denken
Lees ook:Opwarmen voor de 30e Negenmaandenbeurs
Lees ook:Negenmaandenbeurs pakt ook in 2014 groots uit
Lees ook:Tienermoeders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:Straffen? Daar doet 20% van de ouders niet aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>