Nederland kei in herkennen en aanpakken van dyslexie

Nederland is in Europa een pionier op het gebied van het herkennen en aanpakken van dyslexie bij kinderen, zo blijkt uit onderzoek in acht Europese landen. De website van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) bericht dat. Dat mogen we dan maar mooi in ons zak steken, want dat is natuurlijk een echt goede zaak! Het in Nederland gebruikte protocol om dyslexie te diagnosticeren en behandelen is erg waardevol. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.114 dyslectische en 1.138 niet-dyslectische kinderen. Het blijkt dat Nederland over veel kennis beschikt. Zo zijn artsen uit dit land goed in het herkennen van mogelijke oorzaken van spelling- en leesproblemen.
Onderzoekers zien een verschil in welke taal een kind moet leren. Hoe complexer de taal, hoe meer moeite de dyslectische kinderen hebben om de taal goed te leren lezen. Fins zou een vrij eenvoudige taal zijn, terwijl Engels juist complex is. Nederlands zit er qua moeilijkheid tussenin.

Lees ook:Train kleuters met dyslexie voor een kleine voorsprong
Lees ook:5 misvattingen over kinderen met dyslexie
Lees ook:Computerprogramma helpt dyslectische kinderen
Lees ook:Dyslectische kinderen slapen slecht
Lees ook:Spellen: belangrijk of niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>