75 euro meer kindgebondenbudget voor tweede kind

Het kindgebonden budget voor het tweede kind gaat volgend jaar met 75 euro omhoog. De bedragen voor de andere kinderen blijven gelijk, zo heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD). Dat is goed nieuws! Het leven is (met kinderen) al duur genoeg!De maatregel vloeit voort uit het begrotingsakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie die voorjaar sloten. De partijen verhogen het budget om de gevolgen van de maatregelen uit dit akkoord voor gezinnen met lage inkomens te compenseren. Dit kost Kamp volgend jaar 45 miljoen euro. Het kindgebonden budget voor ouders met twee kinderen bedraagt vanaf 1 januari maximaal 1553 per jaar, als tegemoetkoming in de kosten. Ouders met een vermogen van meer dan tachtigduizend euro komen vanaf volgend jaar niet meer in aanmerking voor het kindgebonden budget, dat overigens niet moet worden verward met de kinderbijslag.

Lees ook:Hoe meer kinderen, hoe slechter het er volgend jaar voorstaat
Lees ook:Helaas, helaas; geen extra kinderbijslag…
Lees ook:Kinderopvang voor steeds meer ouders te duur
Lees ook:Yes! Vijf dagen ouderschapsverlof voor alle papa’s!
Lees ook:Hielpriktest in 2011 uitgebreid met taaislijmziekte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>