Kinderen online behoorlijk door ouders in de gaten gehouden

Meer dan de helft van de ouders houdt het online gedrag van hun kinderen in de gaten door regelmatig Facebook, verzonden e-mails en de internetgeschiedenis te bekijken. Dit blijkt uit onderzoek van een antivirus- en internetbeveiligingssoftware-merk, waarbij 2000 Britten werden ondervraagd. En ik? Ik beken direct. Sterker nog: ik laat alle Hyvesmails voor mijn zoontje via mijn emailadres binnenkomen. Ik wil gewoon weten wat hij doet! Hij is tien; niet heel gek toch?55 procent van de ouders gaf aan hun kind op internet te controleren door regelmatig hun profiel op sociale netwerksites te bekijken, zo meldt News Lite. Vier op de tien ouders bekende de statusupdates van zijn of haar kind in de gaten te houden. 39 procent van de ouders gebruikt Facebook om te zien wie er berichten plaatsen bij hun kinderen en 29 procent bekijkt ook de ‘getagde’ foto’s. Ook bleek 11 procent van de ouders speciaal een Facebook-account aangemaakt te hebben met als enige reden hun kind te bespioneren. Ruim een derde van de ouders houdt hun kinderen online in de gaten, omdat ze willen weten met wat voor soort mensen zij omgaan.

16 procent van de ouders heeft geprobeerd vrienden te worden met hun kinderen op Facebook. Daarvan werd door 30 procent van de kinderen het vriendschapsverzoek geweigerd. Omdat de ouders hun kinderen toch in de gaten willen houden, logt 13 procent in op het account van een goede vriend om hun kinderen te controleren.

Lees ook:Enig idee wat het gevaar van social netwerken voor je kind is?
Lees ook:Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders
Lees ook:Facebook slecht voor schoolprestaties
Lees ook:Steel vooral het wachtwoord van je kinderen!
Lees ook:Hoe houd jij je kind online in de gaten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>