Ouders van nu scoren weinig punten

Wij ouders komen slecht uit het rapport van het Advies- & Meldpunt Kindermishandeling (AMK) van Jeugdzorg Nederland, dat maandag werd gepubliceerd. We stellen te weinig grenzen, verwennen kinderen te veel, stellen geen belangstelling in hun hobby’s of zorgen voor te weinig structuur en regelmaat. Jeetje. En nou voel ik me nog aangesproken ook! Het AMK noemt het pedagogische verwaarlozing en krijgt er twee keer zoveel meldingen over dan drie jaar geleden, toen de instantie met de registratie begon. Ook blijken kinderen veel vaker getuige van geweld in huis.
Kinderen die worden verwaarloosd hebben geregeld driftbuien of zijn juist heel somber of teruggetrokken, laat een woordvoerster van Jeugdzorg Nederland weten. Het AMK kreeg vorig jaar ongeveer 30.000 meldingen van deze vorm van kindermishandeling binnen. Het is de meest voorkomende vorm.
Op de tweede plaats staat het getuige zijn van huiselijk geweld met circa 18.000 meldingen. Geweld zien is volgens de onderzoekers net zo schadelijk als zelf het slachtoffer zijn van geweld. De woordvoerster legt uit: „Als je ziet dat bijvoorbeeld je moeder vaak in elkaar wordt geslagen, kan dat de norm worden voor kinderen. Daardoor kunnen ze later een verstoord gedrag krijgen, waarbij ze gaan slaan of zich laten slaan.”
Bron: De Telegraaf

Lees ook:Kinderen veroorzaken meer ruzies ouders in zomermaanden
Lees ook:Jij vandaag al een klap van je kind gehad?
Lees ook:Meer meldingen kindermishandeling
Lees ook:Jan Brouwerprijs ter voorkóming van kindermishandeling
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>