Ouderavonden op school moeten verplicht worden

Negen van de tien leerkrachten vinden dat ouders de plicht hebben om bij de ouderavonden op de school van hun kinderen aanwezig te zijn. Van de ouders zelf zegt 80 procent het noodzakelijk te vinden om met de school samen te werken. Dat blijkt uit deze week gepubliceerd onderzoek naar de rol van de school bij de opvoeding. Aan het onderzoek dat in opdracht van demissionair minister Andr├ę Rouvoet (Jeugd en Gezin) is verricht, hebben 702 ouders en 278 leerkrachten meegedaan. Volgens Rouvoet blijkt dat zowel ouders als leerkrachten het nut inzien van samenwerking.Het lijkt mij allemaal zo klaar als een klontje. Natuurlijk moet je als ouder naar een ouderavond van je kind komen! En inderdaad; VERPLICHT! Er valt altijd wel een mouw aan te passen dat je kunt, dus ik zie er geen enkel excuus in om niet te komen.Ruim 60 procent van de leerkrachten vindt dat ze te veel tijd kwijt zijn met het opvoeden van kinderen. Wel zijn negen op de tien ondervraagde onderwijzers en ouders het erover eens dat de school kinderen ook normen en waarden moet bijbrengen. Bijna 90 procent van de leerkrachten zegt de ouders graag te informeren over de prestaties en het gedrag van hun kinderen op school. Maar de onderwijzers willen ook horen hoe de kinderen thuis zijn. Verder willen ze afspraken maken met de ouders over een goed ontbijt en de bedtijden.

Ruim 90 procent van de ouders vindt het vooral belangrijk te worden geïnformeerd over de prestaties en gedrag van hun kinderen op school. Verder hebben ze behoefte aan afspraken over een gezond aanbod in de kantine. Ook willen ze graag weten of er opvang voor de kinderen is bij lesuitval, zodat hun kroost niet gaat rondhangen.

Lees ook:Elf procent kinderen gaat met tegenzin naar school
Lees ook:Dubbele kans op problemen als de ouders zijn gescheiden
Lees ook:Migraine van grote invloed op schoolprestaties
Lees ook:Rouvoet: begin eerder aan kinderen en ga niet zo snel scheiden
Lees ook:Helft ouders blij dat kind weer naar school gaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>