Kinderen zoeken liever hulp op internet

Daar ga je dan, met je goede bedoelingen als ouder. 90 procent van de Britse jongeren zoekt voor persoonlijke problemen eerder hulp op internet dan hiermee naar zijn ouders of vrienden te stappen. Uit recent onderzoek blijkt ook dat moeders populairder zijn dan vaders om problemen mee te bespreken. De onderzoekers bevroegen 1000 mensen jonger dan 25 jaar, slechts een derde zegt dat ze een probleem zouden bespreken met zijn moeder, slechts één op twintig bespreekt dit met zijn vader. De helft zou eerder met een vriend gaan praten. Verder blijkt uit de enquête dat meer dan de helft van de jongeren die op internet hulp zoeken zich ongeruster voelt na het lezen van de gevonden informatie.  ”De huidige maatschappij vertrouwt meer en meer op internet voor informatie. Het is duidelijk nodig dat we jongeren moeten opvoeden waar ze betrouwbare informatie kunnen vinden”, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Kijk uit dat je kinderen niet aan keuzestress lijden…
Lees ook:Jeugd bespreekt problemen met ‘kindertelefoon’ liefst online
Lees ook:Jongeren helemaal niet zo heel erg handig op het net
Lees ook:Waar zoeken kinderen naar op de computer?
Lees ook:Google dé informatiebron van het moderne kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>