Jij vandaag al een klap van je kind gehad?

Heel, heel soms, wil onze dochter van bijn vijf haar handje nog wel eens opheffen om mij een tik te geven als ik niet voldoe aan wat ze v an me verlangt. Dat drukken we natuurlijk meteen de kop in, want papa en mama slaan is niet de bedoeling. Steeds meer kinderen denken echter van wel. Die slaan er rustig op los en proberen op die manier toch te krijgen wat ze hebben willen. Waanzin natuurlijk! Nou heb ik het nog over een handje van een meisje van 5… Het steunpunt Huiselijk Geweld krijgt meldingen binnen van 16-23 jarigen die hun ouders slaan.

Ouders worden steeds vaker geslagen door hun kinderen. Dat meldt het steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant donderdag in De Telegraaf. De uitkomsten van het onderzoek in Brabant zouden overeen komen met het beeld in andere regio’s. Volgens manager Gerianne Rozema mishandelen steeds meer kinderen van tussen de 16 en 23 jaar hun ouders.  Het steunpunt wil dat minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet het probleem landelijk aanpakt.  In 2007 zijn er in heel Nederland bijna 65 duizend incidenten met huiselijk geweld geregistreerd. Daarvan ging het in zeven procent van de gevallen om geweld tegen de ouders. Landelijke cijfers zijn niet bekend, maar in Midden- en West-Brabant is dat percentage opgelopen naar elf procent. Volgens Rozema is het moeilijk om exacte cijfers te geven over de omvang van het fenomeen, omdat ouders heel loyaal zijn naar hun kinderen. De oorzaak van de toename hangt volgens het steunpunt samen met de toename van eenoudergezinnen en samengestelde gezinnen. Ouders zouden daarbij steeds meer moeite hebben om een grens te stellen.

Lees ook:Kinderen veroorzaken meer ruzies ouders in zomermaanden
Lees ook:Ouders van nu scoren weinig punten
Lees ook:Opvanghuis voor mannen
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat
Lees ook:Hoofdluis veelvoorkomend probleem op scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>