Twintig weken zwangerschapsverlof

De Europarlementscommissie voor vrouwenzaken heeft donderdag voorgesteld het zwangerschapsverlof te verlengen van veertien naar twintig weken. De Europese Commissie had eerder geopperd dit tot achttien weken op te rekken. Het voltallige parlement zal er in mei over stemmen. Ik vind het een mooi voorstel! In Nederland krijgen vrouwen nu zestien weken vrij rond de bevalling. De Europarlementariƫrs stelden ook dat zes weken van het verlof na de bevalling moeten worden opgenomen. De vrouwen krijgen dan zes weken volledig uitbetaald, terwijl ze de andere weken 85 procent van het salaris ontvangen. In Nederland krijgen vrouwen nu hun loon volledig doorbetaald. Ook introduceert de parlementscommissie het vaderschapsverlof. Vaders zouden na de geboorte twee weken verlof kunnen opnemen. Als het Europees Parlement in mei voor deze plannen stemt, moeten ook de nationale regeringen van de lidstaten nog over de voorstellen oordelen. Niet alle landen zijn even enthousiast, omdat de regeling duur zou zijn. Critici vrezen ook dat een langer moederschapsverlof de kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt eerder beperkt dan versterkt.

Lees ook:Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?
Lees ook:Twee weken verlof voor verse jonge vaders
Lees ook:Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!
Lees ook:Vaders krijgen deel zwangerschapsverlof
Lees ook:Gratis fruit op basisscholen; lijkt me een prima plan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Twintig weken zwangerschapsverlof

  1. U Kowala

    Profesjonalny montaż okien w Legnicy, U Kowala Krzysztof Kowal,Izerska 36 pok, 10 59-220 Legnica, telefon 602 374 606 Okna legnica parkiety rolety cyklinowanie legnicy

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>