Verloskundigen in slechte wijken krijgen extra geld voor beveiliging

Zieke toestand hoor.. Verloskundigen in 'slechte' buurten krijgen extra geld om zich te beveiligen. Dat zou toch niet nodig moeten zijn? Om dit te bekostigen gaat de premie voor verloskundige hulp in deze achterstandswijken met 23 procent omhoog, zo laat heeft minister Klink van Volksgezondheid vandaag aan de Tweede Kamer laten weten. Nou! Dat zullen die mensen daar ook prima kunnen ophoesten lijkt me. Je woont niet voor niets in een achterstandswijk.

In sommige wijken maken verloskundigen extra kosten voor beveiliging omdat ze regelmatig belaagd worden door junkies die op zoek zijn naar medicijnen. Huisartsen krijgen al 'gevaren geld' als ze praktijk houden in een wijk met veel probleemgezinnen. De extra kosten van ruim 3.5 miljoen euro zullen door de zorgverzekeraars betaald worden.

Lees ook:Slechts eens per zes weken warme maaltijd voor 300 kinderen Almere
Lees ook:Zakgeld maakt kinderen wijs met centjes
Lees ook:Economische crisis ‘kost’ Nederland 38.850 kinderen
Lees ook:Extreem veel meer geld kwijt aan kinderopvang
Lees ook:Hoe de recessie ook gynaecologen raakt…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>