Dochterwens? Sla je ontbijt over!

Na onze zoon wilde ik DOLGRAAG een dochter. En die wens stak ik niet onder stoelen of banken. Zeker, een gezond kind was me belangrijker dan wat dan ook, maar een dochter zou wel erg fijn zijn. Ik heb d'r! En wat een feest! Als ik destijds had geweten dat er iets is dat je kunt doen om je dochterkans te vergroten, had ik dat niet nagelaten. Uit onderzoek is nu gebleken dat je er wel degelijk invloed op uit kunt oefenen. Hoe? Heel simpel! Je ontbijt overslaan!Vrouwen die weinig eten of die het ontbijt overslaan voor de periode van conceptie hebben meer kans op een meisje, schrijven Britse wetenschappers woensdag in het tijdschrift Proceedings of the Royal Society: B Biological Sciences. Nieuw onderzoek van de universiteiten van Exeter en Oxford biedt het eerste bewijs dat het geslacht van een baby samenhangt met wat de moeder eet. ,,Dit onderzoek helpt misschien verklaren waarom veel vrouwen in ontwikkelde landen minder jongetjes krijgen'', zei onderzoekster Fiona Mathews. De geboorte van het aantal jongens in geïndustrialiseerde landen daalt de afgelopen veertig jaar gestaag, met circa 1 procent per jaar.
Als een vrouw het ontbijt overslaat, daalt de bloedsuikerspiegel en kan het lichaam dat interpreteren als voedselschaarste. ,,Als een moeder genoeg eten voorhanden heeft, zou ze best een zoon kunnen krijgen. Jongens zorgen meestal voor meer nageslacht dan meisjes. Maar in onzekere tijden is het veiliger om een meisje te krijgen'', aldus Mathews.

Enkele onderzoekers trekken al jaren aan de bel wegens de veranderde verhouding tussen aantallen meisjes en jongens in ontwikkelde landen. Zij wijten de verandering aan vervuilende stoffen en synthetische chemicaliën zoals in pesticiden.
Mathews en haar collega's onderzochten 740 vrouwen in Groot-Brittannië die voor het eerst zwanger waren. Ze stelden vast dat 56 procent van de vrouwen met 'de hoogste energie-inname' jongetjes kregen, tegenover 45 procent bij de groep vrouwen die minder aten.

Lees ook:Liever een dochter dan een zoon? Dan skip je je ontbijt!
Lees ook:Kinderen maken zicg ernstige zorgen om hun gewicht
Lees ook:Van veel eten tijdens je zwangerschap krijg je…een jongen
Lees ook:Jonge meiden voelen zich schuldig over eten
Lees ook:Jongeren hebben geen idee van wat ze naar binnen werken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dochterwens? Sla je ontbijt over!

 1. edwin

  Hallo,

  Laat ik mijzelf even voorstellen.
  Mijn naam is Edwin van der Perk en ben kunstenaar.
  Onlangs ben ik een project gestart.
  Ik verwerk persoonlijke zaken van een belangrijke gebeurtenis (zoals huwelijk en geboorte) in een schilderij en maak iets moois van uw bezittingen die anders in een stoffig hoekje verdwijnen.

  Voor een indruk kunt u een kijkje nemen op mijn site: http://www.edwinvdperk.nl subpagina “Artined”.

  Wellicht komt u tot de conclusie dat dit ook iets voor u is.

  U kunt dan contact met mij opnemen.

  Mvg,

  Edwin van der Perk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>