Verplichte blaastest voor kinderen onder de 16 jaar

Jongeren onder de 16 jaar, van wie wordt vermoed dat zij alcohol hebben gedronken, moeten aan een blaastest worden onderworpen. Het idee is onderdeel van een actieplan waarmee de overlast van hangjongeren beperkt moet worden. Het is nu nog niet toegestaan jongeren in deze leeftijdscategorie te laten blazen. Goed plan. Bij ons achter is een speeltuintje waar ieder weekend een groep losgeslagen jongeren hangt. Ze blowen, drinken, slaan bierflesjes kapot IN het speeltuintje en hebben er nog maar net haar op zo jong zijn ze. Het wordt tijd dit soort figuren aan te pakken. Ik vind ze in elk geval bijzonder irritant!Volgens Kamerlid Mirjam Sterk (CDA) neemt het drankgebruik in deze groep jongeren schrikbarende vormen aan. Volgens Sterk drinkt zeker zeven procent van de kinderen in de groepen zeven en acht van de basisschool wekelijks alcohol. Dat zijn kinderen tussen de 10 en 12 jaar. "En nog erger, de gemiddelde leeftijd van kinderen die opgenomen worden met alcoholvergiftiging is 13,5 jaar", stelt de christendemocrate.

Als na de test blijkt dat een kind alcohol heeft gedronken, moet de politie dat melden bij de Centra voor Jeugd en Gezin. De ouders krijgen dan van daaruit vrijwillige of verplichte ondersteuning bij de opvoeding van hun kind.

Lees ook:Weer een reden om niet zwanger te drinken
Lees ook:40% basisscholieren drinkt weleens!
Lees ook:Ouders veel te gemakkelijk over alcohol
Lees ook:Gezonde pubers stukken gelukkiger dan ongezonde tieners
Lees ook:Jongeren overschatten eigen gezondheid behoorlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>