Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat

In viervijfde van de geregistreerde gevallen van huiselijk geweld zijn mannen de plegers. ‘Daarvan heeft een groot aantal in zijn jeugd ook geweld meegemaakt. Ze waren getuige van geweld tussen ouders of zijn zelf mishandeld’, zegt Marieke Delfgaauw, psycholoog bij de GGzE in Eindhoven. 'Kinderen missen de veiligheid en denken altijd dat het aan hen ligt dat papa en mama ruzie hebben. Dat nare gevoel dat er iets aan ze schort, dat slechte zelfbeeld, komt later terug. Op een onhandige manier laten ze blijken dat ze wel iets waard zijn. Lees het complete artikel in de Volkskrant

 

Lees ook:Gescheiden ouders laden even op als de kids bij expartner zijn
Lees ook:Kinderen veroorzaken meer ruzies ouders in zomermaanden
Lees ook:Zoveel slaap mist een kersverse ouder de eerste twee jaar…
Lees ook:Je kunt als kind maar beter niet in Rotterdam wonen…
Lees ook:Wat als je ene kind slimmer is dan het andere?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat

  1. Sulema Mccartney

    Reading this post Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat | Kinderspul reminds me of my old roommate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for the knowledge you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>