Kinderen naar de stembus

Onze zoon Wouter (5) is bijzonder geintrigeerd door de verkiezingen. Hij en zijn vriendje Nick gaan later de baas van Nederland worden (Nick gaat de hele dag motorrijden, Wout gaat dan voetballen). Dagelijks wordt er aan ons gevraagd op wie we ook alweer gaan stemmen. ‘Op die nette meneer he mam?’ Als het aan naamgenoot Wouter Bos ligt mag onze Wouter twee jaar eerder naar de stembus. Bos pleit voor een stemgerechtigde leeftijd van 16. Onze Wouter ziet dat wel zitten. Balkenende ziet geen probleem in de huidige leeftijd. Ach, hoe dan ook, het zal nog een hele tijd wachten zijn. Maar ik denk dat het een goede zaak is kinderen vroeg bij de politiek te betrekken.

Lees ook:Gaaf kinderboek! Waar is de ridder?
Lees ook:Jeugd kiest voor Wouter Bos
Lees ook:NOS Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending 5 juni
Lees ook:WNF-Bamboeclub; geef je kids al jong liefde voor de natuur mee
Lees ook:Win de nieuwe single of het nieuwe leesboek van Mega Mindy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>