Ouders veel te gemakkelijk over alcohol

Jongeren in Nederland beginnen steeds eerder met het drinken van alcohol en ze zijn ook meer gaan drinken dan voorheen. Dat meldt het Trimbos-instituut op basis van recent trendonderzoek in opdracht van het ministerie van VWS. Vooral in de leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar is het alcoholgebruik zorgwekkend gestegen.Dat geldt in het bijzonder voor meisjes: in 1999 had 57 procent van de meisjes in die leeftijd ooit gedronken, in 2003 was dat percentage gegroeid tot 78.
Volgens het Trimbos-instituut spelen de ouders hierbij een sleutelrol. Zij zijn de afgelopen jaren steeds toeleranter geworden tegenover alcoholgebruik van hun kinderen. In 2003 stond de helft van de ouders neutraal of positef tegenover het drinken van alcohol door hun kind. Deze houding van ouders betekent een belangrijke risicofactor voor jongeren. Preventie moet zich daarom richten op bewustwording van de schadelijke effecten van alcoholgebruik op jonge leeftijd, bij de jongeren zelf, bij ouders en in de gemeenschap als geheel.
Meer informatie : Trimbos
Bron: nieuwsbrief NIZW

Lees ook:Overheid probeert ouders met campagne gevaren van alcohol te laten zien
Lees ook:Teken een contract met je kind tegen alcohol
Lees ook:Geen glaasje champagne drinken met je tienerkind!
Lees ook:De zoveelste anti-alcoholcampagne voor jongeren: zal het helpen?
Lees ook:Enig idee wat en of je kind drinkt?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ouders veel te gemakkelijk over alcohol

 1. heeeey

  hallo lieve kijkers
  I LOVE YOU
  ik wens u allen een fijne kerst!

  groetjeess barbie en ken(L)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>