Leren van fruit en bloesem

Het is weer bloesemtijd. Erg leuk om hier met kinderen aandacht aan te besteden, want de fruitbomen die nu zo mooi bloeien, krijgen straks vruchtbeginseltjes en voor je het weet hangen er echte peren, appels, pruimen en kersen aan. Kinderen vinden deze metamorfose prachtig en van juli tot in september is het smullen geblazen van al dat verse fruit. Op deze log enkele suggesties om met je kind van 4 tot 12 jaar het verschijnsel bloesem en fruit te leren kennen.

Foto

Lesmateriaal

In vier lessen leren kinderen vanalles over de appel. Er zitten leuke opdrachten bij, zoals appelmoes maken. Ook worden er werkbladen gegeven. Krijg je je leerkracht niet zo gek, probeer dan gewoon eens wat dingen thuis te doen.

Voor alle groepen van de basisschool staat ook leuk lesmateriaal op de site voor de leerkracht. Van een bloemenoptocht tot soep maken van lentegroenten tot lentengedichten en meer te weten komen over ijsheiligen. Nogmaals, sommige dingen kun je ook goed thuis doen. Maar de basisschool vindt het misschien wel geweldig als je met dit materiaal komt aanzetten! Vooral als je als actieve ouder meedoet om de activiteiten uit te voeren.

Foto’s bekijken

Hier kun je mooie foto’s van bomen met bloesem zien. Afgebeeld is de sinaasappel, die in ons land niet groeit. Zoek verder naar bomen die wel in ons land groeien. Je kunt een bloesem plukken en de bloem proberen na te tekenen; of foto’s zoeken van alle stadia van een fruitboom en die tekenen.

Fleurige kleurplaten

Op dezelfde site vind je een link naar mooie fleurige kleurplaten, mandala’s eigenlijk (spreek uit: mándala). Dat zijn symmetrische figuren, net zoals bloemen. Vooral voor kinderen vanaf een jaar of zes, omdat je redelijk binnen de lijntjes moet proberen te tekenen voor een mooi resultaat. Als je wat ouder bent, kun je prachtige verlooptinten proberen te tekenen met kleurpotlood.

Lees ook:Kinderen geven hun basisschool gemiddeld een 8
Lees ook:Meesters en juffen van Nederland: hoe correct is uw spelling?
Lees ook:Ludieke actie op 15 mei: Suikerklontjesrace op de basisschool
Lees ook:Nooit vakantie
Lees ook:Boek met wel 1000 superleuke kidsuitjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Leren van fruit en bloesem

  1. Rozella Katsch

    I wanted to say that it is great to know that someone discussed this as I had a hard time finding the same information elsewhere. This is the first place that gave me the information. Thanks.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>