Niet wachten op krabben

Als ouder zou je iedere week je kind tussen 3 en 12 jaar moeten controleren op hoofdluis. De meeste ouders controleren pas, als ze hun kind langdurig zien krabben. Hoofdluis is op zich niet vies of schadelijk, maar het kan exceem veroorzaken en erg hinderlijk zijn. Er is nu een protocol opgesteld voor het bestrijden van hoofdluis op scholen.

De school is een belangrijke besmettingsbron. Op veel scholen zijn luizenmoeders in actie, die na iedere vakantie of maandelijks de kinderen controleren op luis. De jassen van kinderen kunnen in een speciale luizencape gehangen worden, zodat de luizen niet overspringen van de ene op de andere jas.

De GGD Holland Midden biedt scholen een protocol en een training voor ouders. Zie de brochure: http://www.ggdmiddenholland.nl/pool/3/documents/Hoofdluis.pdf

Lees ook:Hoofdluis veelvoorkomend probleem op scholen
Lees ook:Aandacht voor hoofdluisprobleem: vijfde Landelijke Hoofdluisdag
Lees ook:Voorkom luizen met een luizenzak
Lees ook:Veel hoofdluis na vakantie: 88% van alle scholen controleert
Lees ook:Ruim 40.000 kinderen gecontroleerd tijdens Landelijke Hoofdluismeting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>