Zwanger? Geef je andere (kind)eren deze aftelkalender cadeau!

“Mama, hoe lang nog?” Een veelgehoorde vraag tijdens de zwangerschap, die broertjes en zusjes nét zo bezig houdt als de aanstaande ouders zelf. Week voor week aftellen en samen praten over de baby die komt: dat kan vanaf nu met de Aftelkalender voor broertjes en zusjes die eind maart bij Uitgeverij Snor verschijnt. Hét cadeautje als je kind een broertje of zusje krijgt. Zo kan hij of zij nog meer meeleven. Ik schreef de aftelkalender tijdens mijn derde zwangerschap. Het idee kwam van dochter Floortje (9). Zij kon niet wachten tot de baby er was en vroeg vanaf de allereerste seconde ‘hoe lang nog’? En ze wilde ook weten hoe groot de baby was. En of haar broertje of zusje haar al kon horen als ze heel hard tegen de buik zou praten. Haar moeder moest maar een aftelkalender maken…

Stof tot praten én naslagwerk

Een briljant idee van een kind, naar de behoefte van een kind. De kalender bevat volop informatie over de zwangerschap, van week tot week. Gewicht, lengte, vaardigheden als zien & horen: alles is op de kalender te vinden. De kalender geeft stof tot praten. Want heb je je kind ooit verteld na hoeveel weken zwangerschap hij of zij ter wereld kwam? En wat je kind toen woog? Het is tevens een mooi naslagwerk voor later; er is namelijk alle ruimte voor tekst en tekeningen. Erg leuk om ‘later als je groot’ bent nog eens te lezen hoe jij je broertje of zusje graag had willen noemen.

Ritueel

De kalender is zo vormgegeven, dat ie kan worden neergezet op een prominente plek in huis. Maak er een ritueel van iedere week even te gaan zitten en de stand van zaken samen te bespreken. Zo beleef je je zwangerschap echt met je oudere kind(eren). De Aftelkalender voor broertjes en zusjes is uitgegeven door Uitgeverij Snor en ligt vanaf 31 maart 2014 in de winkels voor 14,95 euro.

Titel: Zwangerschaps aftelkalender
Auteur: Hester Zitvast
Illustrator: Caroline Ellerbeck
Uitgeverij Snor
Publicatiedatum: 31 maart 2014-02-08
ISBN: 978-90-799-61-757
Prijs: 14,95 euro

 

Lees ook:Boek ‘Anna waar blijf je’ bereidt peuters voor op broertje of zusje
Lees ook:Een nieuw boek over ‘de buik van mama’
Lees ook:Twee jaar verschil tussen kinderen maakt slimmer
Lees ook:Je baby huilt omdat hij wil voorkomen dat ie een broertje of zusje krijgt!
Lees ook:ADHD heeft meer kans bij te vroeg geboren kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>