80% meer kans op miskraam door eten uit blik

Nou, we hebben er weer een ‘no go’ bij op het lijstje verboden etenswaren voor zwangere vrouwen! Eten uit blik en maaltijden die zijn opgewarmd in plastic kunnen een miskraam veroorzaken, zo constateren Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Stanford. ChemicaliĆ«n zouden zo in het systeem van de vrouwen terechtkomen en de kans op een miskraam met 80 procent vergroten. Niet misselijk dus! Mannen die met een vrouw proberen een kind te krijgen zouden zich eveneens aan die leefregels moeten houden, omdat het ook een negatief effect op hun vruchtbaarheid kan hebben. Ook drinken uit flesjes die in de zon hebben gestaan, kunnen ze maar beter niet doen. Bisfenol A (BPA) wordt gebruikt in plastic verpakkingen en kan tijdens het verpakkingsproces in het eten terechtkomen. De stof komt eveneens voor in kassabonnetjes, waardoor het vrijwel onmogelijk is niet in aanraking te komen met de stof. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 114 zwangeren die al een geschiedenis van vruchtbaarheidsproblemen of miskramen hadden.
De vrouwen die hoge concentraties BPA in hun bloed hadden, hadden 80 procent meer kans op een miskraam dan de vrouwen bij wie lage concentraties werden gemeten. Bij 68 van de onderzochte vrouwen eindigde de zwangerschap in een miskraam.

Lees ook:Slaap als je zwanger bent op je linkerzijde!
Lees ook:Intensief sporten kan miskraam veroorzaken
Lees ook:Hormoonverstorende stoffen slecht voor baby’s
Lees ook:Nieuwe zwangerschap helpt niet bij verwerking miskraam
Lees ook:Wel of geen noten eten tijdens je zwangerschap?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>