Zon tijdens zwangerschap kan voedselallergie kind veroorzaken

Een te veel aan vitamine D kan er voor zorgen dat de baby een voedselallergie ontwikkelt. Je doet er dus verstandig aan niet met je dikke buik in de zon te gaan liggen. Het kan je kindje schaden!  Vitamine D heeft een positief imago, maar er zijn ook steeds meer aanwijzingen dat vitamine D allergieën kan ontwikkelen. De onderzoekers keken naar de gegevens van 622 moeders en hun 629 kinderen. Ze bepaalden onder andere het vitamine D-gehalte in het bloed van de zwangere vrouwen en in de navelstreng. Tijdens de eerste twee jaar na de geboorte werd met behulp van vragenlijsten bijgehouden of er eventuele voedselallergieën ontstonden. Kinderen van moeders met weinig vitamine D in het bloed hadden veel minder voedsel allergieën.  De onderzoekers adviseren moeders in spé dan ook om geen extra vitamine D supplementen te slikken.

Zon dus alleen met heel veel mate!

Lees ook:Kijk uit met de zon als je zwanger bent: je baby kan er allergisch door raken
Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!
Lees ook:Waarom jouw verkoudheid astma bij je baby kan veroorzaken
Lees ook:Zwanger? Zorg voor een gezond gewicht en voldoende vitamine D
Lees ook:Hoe rood vlees een huilbaby kan voorkomen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>