Zwangeren van 40+ eerder dan gebruikelijk inleiden

Zwangere vrouwen die ouder zijn dan 40 jaar moeten eerder dan gebruikelijk worden ingeleid, zo stellen Britse onderzoekers. Volgens de wetenschappers kan het inleiden van een bevalling bij 39 weken zwangerschap in plaats van 41 weken jaarlijks 17 doodgeboortes voorkomen. Dat zijn er nogal wat zeg!
Het leidt overigens niet tot een verhoogd aantal keizersneden. Bij een inleiding brengt men de bevalling kunstmatig op gang. Dit gebeurt met medicijnen die de weeën opwekken. De gynaecoloog adviseert meestal een inleiding als hij of zij verwacht dat de situatie voor het kind buiten de baarmoeder gunstiger is dan daarbinnen. Onderzoekers Mandish Dhanjal, van het Imperial College Healthcare NHS en Anna Kenyon, van het University College London Hospital bestudeerden een aantal studies die de effecten van de stijgende leeftijd van moeders op de gezondheid van de foetus en de moeder onderzochten.
De resultaten tonen aan dat na 39 à 40 weken zwangerschap, het risico op een doodgeboorte bij vrouwen boven de 40 jaar wordt verdubbeld vergeleken met vrouwen jonger dan 35 jaar.
Kenyon zegt: “Het is gerechtvaardigd om te concluderen dat het eerder opwekken van de weeën bij oudere moeders (40-plussers) doodgeboortes en maternale risico’s van een doorgaande zwangerschap, zonder verhoging van het aantal keizersneden, kunnen voorkomen”.
Volgens statistieken is het aandeel zwangere vrouwen in het Verenigd Koninkrijk die 35 jaar en ouder zijn tussen 1997 en 2008 gestegen van 8 procent naar 20 procent. Het aandeel zwangere vrouwen van 40 jaar en ouder is gestegen van 1,2 procent naar 3,6 procent.

Bron: nu.nl

Lees ook:Zwangeren: slaap op jullie linkerzij!
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:De rokende zwangere sterft uit
Lees ook:Vroeggeboorte door stress voorafgaand aan de zwangerschap
Lees ook:Zwangere vrouwen bekritiseerd op werkvloer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwangeren van 40+ eerder dan gebruikelijk inleiden

  1. tanja

    Een zeer discriminerend stukje over “oude” vrouwen. Een vrouw is erop gebouwd om tot haar 50e kinderen te krijgen dus doe deze groep a.u.b niet af als zielig of zwak!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>