Eten voor twee? Doe maar niet!

Te veel eten tijdens de zwangerschap kan leiden tot problemen bij de bevalling en geeft risico op obesitas, zowel voor de baby als de moeder. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van de University of North Carolina. Sla dit op en gooi dit naar het hoofd van iedere zwangere die haar vreetbuien daarmee verklaart. Enne…stouw jezelf ook niet al te vol!
 
Tijdens een zwangerschap komt iemand met een normale bmi ongeveer 14 tot 17 kilo aan. Maar wanneer je 500 calorieën per dag extra eet, verhoogt het de kans dat je meer aankomt dan 17 kilo met 10 procent. Vooral vrouwen die dagelijks gefrituurd voedsel eten lopen risico. Ook zwangere vrouwen die veel zuivel gebruikten kwamen aan, zelfs van magere producten.  Vrouwen met een vegetarisch dieet bleken half zo weinig kans te hebben om te zwaar te worden.

Wanneer ze elke dag een half uur bewogen, liepen ze 20 procent minder risico. Ook het eten van onverzadigde vetten, die te vinden zijn in olijfolie en noten, verkleinde de kans op overgewicht.

Wanneer een vrouw tijdens haar zwangerschap te veel aankomt, kan dit leiden tot een keizersnede of zwangerschapsvergiftiging. Ook kan het er toe leiden dat zowel moeder als kind in hun latere leven ernstig overgewicht krijgen.

Lees ook:Dikke moeders verhogen risico astma kinderen
Lees ook:Dikke moeders verhogen kans op astma kids
Lees ook:Dikke zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Eet nou niet voor twee als je zwanger bent…
Lees ook:Zware zwangeren krijgen zware baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>