‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’

Vrouwen zouden langer moeten borstvoeding geven. Dat adviseren Nederlandse artsen. Zij betreuren dat 75 procent van de mama’s stopt met zogen, nog voor de baby zestien weken is. Tja, het is lekker makkelijk dat te betreuren vanaf de zijlijn, maar die vrouwen hebben er vast een reden voor! Dames: geen schuldgevoel hoor!!!
In de Scandinavische landen geeft 85 procent van alle mama’s nog van de borst na vier maanden. Het kind wordt zo beter beschermd tegen infecties en mogelijk tegen wiegendood, allergieën, overgewicht en diabetes.  Ongeveer 95 procent beslist al tijdens de zwangerschap tussen borst- of flesvoeding. Ongeveer 80 procent kiest voor borstvoeding, zo blijkt uit een studie van het EMGO-instituut bij het VU medisch centrum, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Stafbureau Jeugdgezondheidszorg Regio Twente.

Vrouwen die borstvoeding kiezen, zijn vaak hoger opgeleid, roken minder en hebben meestal zelf borstvoeding gehad. Op het moment van de geboorte gaf 76 procent van de moeders uitsluitend borstvoeding, na vier maanden bleef slechts 28 procent over.
De reden van deze snelle omschakeling bleek de zorgen over onvoldoende groei van het kind, problemen bij het geven van borstvoeding en het weer gaan werken.

Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding
Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Borstvoeding goed ter voorkoming van infecties
Lees ook:Daarom stoppen moeders vroegtijdig met borstvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>