Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind

Sta je tijdens je zwangersschap flink onder stress, wordt het de hoogste tijd dat je daar wat aan doet. Want vrouwen die tijdens de zwangerschap zware stress ondergaan, krijgen minder intelligente baby's, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van het Imperial College in Londen.

Het IQ van kinderen van stressmoeders ligt gemiddeld tien punten lager dan dat van andere kinderen. De wetenschappers nemen aan dat het verschijnsel te maken heeft met stresshormonen van de moeder die ook het ongeboren kind bereiken via de gemeenschappelijke bloedbaan.

Vorig jaar had onderzoek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam al uitgewezen dat gestresste moeders vaker huilbaby's krijgen.

Lees ook:Kinderen ziek door gestresste ouders
Lees ook:Stress tijdens zwangerschap heeft jarenlange gevolgen voor kind
Lees ook:Stress bemoeilijkt de omgang met je kinderen
Lees ook:Van kauwgom wordt je kind slim
Lees ook:Vroeggeboorte door stress voorafgaand aan de zwangerschap

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind

  1. stressmama

    Wat een waanzin. Dit soort berichten voorhouden aan zwangere vrouwen die al in de stress zitten, maakt het er ook echt niet beter op. Ik heb behoorlijk in de stress gezeten gedurende mijn zwangerschap, heb er ook medicijnen voor moeten slikken. Mijn dochter is nu bijna 2 en op de creche krijg ik steeds te horen wat een pienter kind het is. Ze is echt slim. Dus, tenzij ze nog 10 punten bij haar IQ op had gekregen en ik haar bij de Mensa had moeten aanmelden, denk ik dat het reuze meevalt.

      /   Reply  / 
  2. Alan Truluck

    I was more than happy to find this site. I wished to thank you for this great article Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind | Kinderspul! I positively enjoyed each little bit of it and I have you bookmarked to check out new articles you write.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>