Hakken voor kleutermeisjes; wel of niet?

Verschillende Amerikaanse en Britse winkelketens bieden hoge hakken aan voor meisjes vanaf drie jaar. Dat leidt tot grote woede; het zou de seksualisering van kleuters zou stimuleren. Nou, zover wil ik niet gaan, ik denk dat dat zo’n vaart nog niet loopt (welke kleuter legt nou de link tussen seks en hoge hakken?), maar ik vind wel dat een kind voor een goede lichamelijke ontwikkeling niet op hakken zou moeten lopen. Mijn dochter heeft de Lelli Kelly hakken al een paar keer aangehaald, maar ze kan de pot op! Ik heb gewoon weer een paar platte kleurrijke exemplaren gekocht. En dus moet ze het doen met af en toe een rondje door de kamer op mijn hakken. Ze kan nog lang genoeg op die dingen lopen als ze groter is!Kinderschoenen met hoge hakken zijn populair sinds de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes ze droeg op driejarige leeftijd en door tal van paparazzi ermee gespot werd. Het kleutermeisje verschijnt ook vaak met lipstick, haar moeder zegt dat het om onschuldige verkleedpartijtjes gaat. Verschillende kledingketens als Asda, Next en GapKids pikten de trend op en proberen nu ouders te verleiden hun kinderen net zo te kleden. Op internetfora reageren veel ouders furieus, zeĀ  zeggen dat de schoenen en tal van andere producten als make-up voor kleuters en t-shirts met provocerende teksten de seksualisering van jonge meisjes stimuleren. Eerder dit jaar moest de Britse keten Primark gevulde bikini’s voor zevenjarige meisjes uit de rekken halen nadat premier David Cameron deze als ongepast beschreef.
Gezondheidsexperts waarschuwen nu ook dat de schoenen voeten en houding van kleuters kunnen beschadigen. Fysiotherapeute Sammy Margo zegt dat door een kind slechts een klein hakje aan te trekken de kuitspier verkort en tegelijkertijd andere spieren verlengt.
Woordvoerder van de drukkingsgroep voor ouders Mumsnet Justine Roberts: “Sommige van de schoenen die ik zie lijken meer geschikt voor een stripteaseuse dan voor een jong meisje. Deze producten zorgen voor een vroegtijdige seksualisering van jonge kinderen. Daarom vragen we winkelketens hun aanbod te bekijken en zich af te vragen of deze kledingstukken wel gepast zijn.” Nicola Lamond van het forum Netmums: “Ik ging winkelen met mijn dochter en was geschokt door het feit dat zoveel schoenen al een hak hadden, ik zou bezorgd zijn dat mijn dochter geblesseerd raakt.”
Katie Holmes verdedigde de outfits van haar dochter: “Net als elk klein meisje, houdt ze van mijn hakken. Het model dat ze draagt, zijn eigenlijk professionele dansschoenen voor kinderen.” Een woordvoerder van kledingketen Next: “De schoenen zijn ontzettend populair, dat bewijst dat veel ouders deze schoenen mooi en niet ongepast vinden.” Asda zegt ze nog geen klachten ontvingen, GapKids beweert dat hun hoge hakken getest werden op veiligheid.

Bron: HLN

Lees ook:Ouders: laat je dochtertje niet op hakken lopen!
Lees ook:Frankrijk treedt op tegen schoonheidswedstrijden voor kleuters
Lees ook:Beha’s voor kinderen van twee jaar
Lees ook:Grote paniek om ‘Heerlarious’: baby’s eerste hoge hakken
Lees ook:Verjaardagspartijtje voor kleuters: een manicure!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hakken voor kleutermeisjes; wel of niet?

 1. liefhebber

  Als zo’n meisje dat wil dragen , is er niets op tegen .
  Net zoals de gevulde BH’s van de Britse keten Primark voor zevenjarige meisjes in de schappen te koop aan bied , niets op tegen .

    /   Reply  / 
 2. Koolecupcake

  ‘waar is die tijd dat jonge meisjes van 3 nog in bambietruitjes liepen?

    /   Reply  / 
 3. liefhebber

  Die tijd ligt gelukkig achter ons ,

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>