Pechtold: geef alle kleuters in Nederland Engelse les

Alexander Pechtold vindt dat alle kinderen als kleuter al in contact moeten worden gebracht met de Engelse taal. Hij wil dat op alle basisscholen vanaf de kleutertijd aandacht is voor het Engels. Tja, ik ben daar heel dubbel in. Kinderen moeten al zoveel. Aan de andere kant; ze vinden het ook vaak zo ontzettend leuk! Zo praat mijn dochter van vijf vol overgave met Dora the Explorer mee en kwam ze pas thuis met een blad vol Chinese tekens ‘kijk eens; hier staat PAARD!’. Dus heel veel kwaad kan het niet lijkt me. Zo lang we nog maar geen baby’s leren lezen, wat tegenwoordig ook al gebeurd. Dat vind ik echt van de zotten!Nu geven ’nog maar’ driehonderd scholen Engels vanaf de komst van de leerling. „In een open en internationaal gericht land als Nederland is kennis van wereldtaal nummer één voor ieder kind van groot belang. Hier geldt eens te meer: jong geleerd is oud gedaan”, zei Pechtold ter gelegendheid van het verschijnen van een digitale lesmethode Engels voor kinderen van vier tot acht jaar.
„Wanneer we kleuters spelenderwijs vertrouwd maken met het Engels, geeft ze dat een betere uitgangspositie voor de rest van hun carrière. Bovendien krijgen ze via bijvoorbeeld internet, televisie en de muziekindustrie al op steeds jongere leeftijd met Engels te maken. Niemand kan eigenlijk zonder Engels. Denk bijvoorbeeld aan een automonteur. Die moet de handleidingen in het Engels bestuderen en volgt de nieuwste ontwikkelingen in zijn vak op internet eveneens in het Engels.” Pechtold komt met zijn verhaal op een moment dat de aandacht voor de Nederlandse taal en cultuur helemaal terug is. „De sleutel tot de vooruitgang van ons land ligt echter over onze landsgrenzen. Daar komt onze economische groei en daarmee onze welvaart vandaan.”

Lees ook:‘Leer kinderen al in de kleuterklas Engels’
Lees ook:Engelse kinderen hebben het flink lastiger met taal dan Nederlandse kids
Lees ook:Ook andere basisschoollessen mogen in Engels, Frans en Duits worden gegeven
Lees ook:Nederland kei in herkennen en aanpakken van dyslexie
Lees ook:Engelse les voor driejarige kindertjes…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>