Uit eten met je kinderen: waar doe je dat nou het best?

'Enig idee waar je met kinderen lekker en leuk kunt eten?', vroeg een mede-kinderdagverblijf-moeder mij zojuist per mail. Ook zij was de pannenkoekenrestaurants meer dan zat. Herkenbaar. Het is of MacDonalds of een pannenkoekenrestaurant of je kapot generen omdat je kinderen zich toch niet alle gangen goed weten te gedragen. Bij Praq in Ouderkerk a/d Amstel is daar over nagedacht. De filosofie van Praq is dat je als ouder ook gewoon moet kunnen eten. Erg fijn. Als de kids klaar zijn, kunnen ze van tafel en spelen met het andere loslopende spul. En er is voldoende vermaak, waardoor jij rustig kunt genieten van je avondje uit-met-kids. Maar dit is dus slechts één tip… Hieronder ruimte om meer tips te geven. Iemand een suggestie voor een kindvriendelijk restaurant? Geef mij de tip, ik werk het uit!

Lees ook:iPhone-app leuke restaurants voor kinderen
Lees ook:Restaurants met een hoog kindvriendelijkheidsgehalte
Lees ook:Met het gezin aan tafel eten niet langer heilig
Lees ook:Apart koken voor de kinderen? Ik ben niet gek!
Lees ook:Als jij lacht, eet je kind!

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Uit eten met je kinderen: waar doe je dat nou het best?

 1. Irene

  Hallo Hester,
  Een heel kindvriendelijk restaurant is “moeders mooiste”in Amsterdam.
  Het is ruim opgezet een een speciale knutselhoek voor de kids. Met een beetje geluk worden ze ook nog geëntertaind door iemand van het personeel.
  Het restaurant ligt aan het Heinekenplein, achter de brouwerij. Parkeren kan je in de garage, die je in rijdt vanaf de Stadhouderskade. Dan loop je door de Albert Hein passage heen, zo het plein op.
  Zeker met kleine kinderen is het de moeite waard.
  Ze doen samem met ‘taart van tante’dat is ook te vinden op het plein. Ook heel leuk om daar eens heen te gaan, kids kunnen daar de leukste taarten maken, onder begeleiding.
  Maar als je zelf een bijzondere taart nodig hebt, kan je daar ook terrecht.
  Groetjes Irene

    /   Reply  / 
 2. erik

  Hallo. Ook wij zijn de bekende restaurants zat en willen ook een keer lekker eten. In de Reikenstraat in Den Haag zit een leuke Italiaan: Ziani. De keuken is top en het is een leuke “puinhoop”. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan. Het is altijd een uitdaging om met kinderen uit eten te gaan, maar dit is een goed alternatief.

    /   Reply  / 
  1. elaine

   fijn om te horen! wij kwamen net van een italiaan (je denkt andere cultuur, dus ook kindvriendelijk) waar kinderen absoluut niet hun gang kunnen gaan, sterker nog de eigenaar kwam ons vertellen dat zijn 4 kinderen altijd netjes en stil aan tafel zitten en dat dit ook zo hoort. Weg romantiek (best romantisch daar) en einde van een leuke avond. Dus gezinnen: niet naar La grotta aan de oudegracht in Utrecht gaan. :-(

     /   Reply  / 
 3. ingrid

  Ons favoriete restaurant met de kinderen is de Zilte zoen in Egmond aan Zee. Een restaurant dat laat zien dat lekker eten met je kinderen prima kan. kinderen zijn er zeer welkom. Het ziet er gezellig uit, heeft een aparte kinderhoek waar de kinderen zichzelf prima kunnen vermaken. De kaart is voor jong en oud gevarieerd. Wij vinden het jammer dat we niet in de buurt wonen maar genieten in de vakantie des te meer.

    /   Reply  / 
 4. puck

  Wij zijn laatst met 2 kinderen (van 4 en 6 jaar) wezen eten bij Restaurant De Kust in Utrecht. Heerlijk eten voor volwassenen, prima kindermenu (met mooi ijsje) voor de kids en er waren nog meer kinderen. Het is fijn dat je gewoon lekker kunt eten in een leuke sfeer, en dat de kinderen het ook leuk vinden.

    /   Reply  / 
 5. Alex Siegers

  Beste Hester,

  ik ben eigenaar van Siegers Workshops N Muziek,
  sinds kort hebben wij elke zaterdag uit eten met de kids.
  Kijk maar op onze site onder de knop arrangementen.

  Ik hoop je een keer te mogen verwelkomen.

  Met vriendelijke groeten,

  Alex Siegers

    /   Reply  / 
 6. Marja

  Wij gaan vaak uit eten bij partycentrum Mölke. Prima restaurant met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin. Wat de kinderen helemaal gaaf vinden is de airtrampoline. Je kan binnen eten bij de openhaard of buiten op het terras aan het riviertje de Regge. Prima menukaart. Ook voor de kinderen genoeg keuze, pannenkoeken of kindermenus. Goede vlotte bediening, menukaart wisselt regelmatig.

  Groetjes Marja

    /   Reply  / 
 7. george

  Het meest kindvriendelijke restaurant is bij Oma & Opa.
  Kost niks !

    /   Reply  / 
  1. Sanne

   moet je wel een opa en/of oma hebben die daaraan mee wil werken….

     /   Reply  / 
 8. paulien

  uit eten met kinderen doe je bij Bikken! in doetinchem.
  geweldige uitstraling (veel steigerhout) en een mooie speelzolder.
  er is altijd toezicht

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>