Kinderen maken zicg ernstige zorgen om hun gewicht

Shocking: Twee derde van de meisjes van 14 en 15 jaar oud vindt zichzelf te dik en wil afvallen. Ook kinderen van tien maken zich al druk om hun gewicht, zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek. Nou is dat helaas in heel veel gevallen ook een terechte ongerustheid. Ik vind het meer dan shocking om te zien hoe dik sommige kinderen zijn. Maar dat zo’n hoog percentage zich er zorgen om maakt, dat klopt niet. Ze zouden zich om heel andere dingen druk moeten maken! Van de meisjes van 12 en 13 jaar oud wil iets meer dan de helft graag wat gewicht verliezen, zo blijkt uit een onderzoek van de Britse School Health Education Unit onder 68.000 tieners. Dat schrijft de Daily Mail.
Zo’n 37 procent van de meisjes van 10 en 11 jaar oud zou eveneens graag wat minder wegen, zo blijkt uit het onderzoek. Jongens maken zich minder druk om hun gewicht. Van de jongens van 14 en 15 jaar oud wil 29 procent graag slanker zijn, terwijl 14 procent juist wat zwaarder wil worden. Zo’n 17 procent van de tienermeisjes en 10 procent van de jongens slaat regelmatig het ontbijt over. Iets minder dan 20 procent van de meisjes slaat op school de lunch over. Uit het onderzoek blijkt tevens dat tienerjongens vrijwel elke dag patat of gebakken aardappelen eten.   Naarmate kinderen ouder worden eten ze steeds minder groente en fruit. Ruim 60 procent van de meisjes van 10 en 11 jaar oud eet vaak fruit, maar van de meisjes van 14 en 15 is dit nog slechts 36 procent.

Lees ook:Kinderen tussen de 7 en 10 jaar willen graag afvallen
Lees ook:30% vrouwen blijvend zwaarder na zwangerschap
Lees ook:Meeste jongens willen ‘spelende vader’ worden
Lees ook:Jonge meiden voelen zich schuldig over eten
Lees ook:Steeds meer kinderen hebben ADHD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>