Daarom moet je je kinderen mee laten koken…

Kinderen die kookles volgen weten beter wat gezonde voeding is én gaan gezonder eten. En dus moet je je kinderen een schort voorbinden en ze bij jouw kokkerellen betrekken. Gezellig ook! Ik doe het regelmatig.  Een studie van City University London toont aan dat leren koken de eetgewoonten van kinderen verbetert. Kooklessen gericht op zowel ouders als hun kinderen hadden een positief effect. De leerlingen gaven aan dat ze na de kooklessen meer fruit en groenten aten.De School Food Trust meette daarnaast het effect van een nationaal netwerk van kookclubs op scholen voor 4- tot 8-jarigen. Hieruit bleek dat kinderen die kunnen koken beter herkennen wat gezonde voeding is en ook meer zin krijgen in gezond eten.
Professor Martin Caraher, onderzoeker van de City University London, meldt dat de maaltijden die ouders en kinderen thuis klaarmaakten veranderden dankzij de kooklessen. “Ze waren minder vet en suikerrijk dan eerst. Ook werd de magnetron minder gebruikt en aten ze minder kant-en-klaarmaaltijden.” Volgens Caraher gaat het om een cultuurverandering. Door de leerlingen verantwoorde, makkelijke recepten mee naar huis te geven en ook de ouders te leren koken, wordt hun enthousiasme voor gezond koken aangewakkerd.

Lees ook:Hoe meer paps en mams zeuren…hoe slechter het kind eet
Lees ook:Kinderen presteren beter op school als ze gezond eten
Lees ook:Dé manier om kinderen groenten te laten eten!
Lees ook:Baby’s met de handen laten eten voorkomt overgewicht
Lees ook:Waarom kids beter tussen de middag thuis kunnen eten…

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Daarom moet je je kinderen mee laten koken…

 1. Boulevard

  Waar blijft het stukje van Chella?

    /   Reply  / 
 2. marjolein

  Helemaal mee eens. Als kinderen mee-koken zijn ze eerder geneigd om het eten zonder problemen op te eten. Mijn kinderen echter zijn rond dit tijdstip moe van school, sporten en spelen. En kruipen dan liever voor de tv of achter de computer. Dat snap ik wel. Mijn kinderen waren lastige eters. Vooral als het ging om gerechten die ze niet kenden. Zonder te proeven wisten ze al of ze iets wel of niet zouden lusten. Ik heb een leuke manier gevonden om kinderen wereldse gerechte te laten eten. Het geheim is kinderlijk eenvoudig. Negeer het gemopper en vertel leuke verhalen en weetjes over het land van het gerecht op tafel. Het boek Wereldeters staat er vol mee. Los bij het boek een receptenschrift (met 30 recepten) 2 paspoortejs en een stickervel om kindreren te belonen. http://www.wereldeters.nl

    /   Reply  / 
 3. Linda Strömer

  Waarom worden er op dit blog reacties van deskundiggen als Chella geweigerd? Val je dan zelf door de mand ofzo Hester de Waard?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>