Website voor kinderen met astma gelanceeerd

Astma is bij kinderen de grootste ongeneeslijke ziekte. In elke schoolklas zitten wel één of twee kinderen met astma. Maar wat is astma eigenlijk? En hoe ga je er goed mee om? Voor kinderen met astma is nu de nieuwe website www.astmakids.nl van het Astma Fonds (binnenkort Longfonds). Ik ga er eens een kijkje nemen met mijn astmazoon! De beleving van kinderen bepaalt hoe de voorlichting er uit ziet.  Op de website is de informatie voor kinderen leuk en toegankelijk gemaakt, dicht bij hun beleving en dagelijks leven: school, sport, thuis – daar speelt hun astma op. Die herkenbare situaties voor kinderen vormen de kern van de nieuwe interactieve voorlichting van het Astma Fonds.  Op de website www.astmakids.nl leren kinderen hoe ze, ondanks hun astma, toch kunnen sporten, naar school gaan, muziek maken of vakantie vieren. Kinderen kunnen per situatie kiezen uit bijvoorbeeld filmpjes, quizvragen en praktische tips. De website is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 11 jaar. Op die leeftijd kun je astma vaststellen en kunnen kinderen leren zelf goed om te gaan met astma.

 

Lees ook:Vaccin voor jonge kinderen met verhoogde kans op astma
Lees ook:Vier maanden borstvoeding kan astma voorkomen
Lees ook:Hoop op nieuwe en effectievere medicatie kinderastma
Lees ook:Kinderen moeten iedere schooldag kunnen sporten
Lees ook:Jongens groeien eerder over astma heen dan meisjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>