Waarschuwing betreffende moedermelk-donaties

De Belgische FOD Volksgezondheid en het Federaal Borstvoedingscomité waarschuwen vrouwen voor sociale netwerksites die moeders vragen moedermelk te doneren aan vrouwen die zelf geen borstvoeding kunnen geven. “Er is namelijk geen enkele controle bij de moeders op microbiologisch, serologisch of toxicologisch vlak. Er bestaat dus een risico dat de aangeboden melk gecontamineerd is met virussen, bacteriën of residuen van medicatie. Daarenboven is er geen enkele garantie dat de melk volgens de regels wordt bewaard”, meldt de FOD Volksgezondheid op haar site. Brrrr… Je moet er toch niet aan denken? Ja, ik denk dan: klik het los als je het niet kunt geven. Het is niet anders en flesvoeding is geen gif! Integendeel!Het gaat om Facebooksites als het ‘Human Milk 4 Human Babies Global Network’. Wil je toch moedermelk doneren aan vrouwen die zelf geen borstvoeding kunnen geven, dan kan je dit bij een legitieme moedermelkbank doen, suggereren de FOD Volksgezondheid en het Federaal Borstvoedingscomité. Ook in Nederland hebben we sinds 2010 weer een moedermelkbank in het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum, die onlangs is overgenomen door het Amsterdamse VU Medisch Centrum.

Lees ook:Moedermelk voor iedere te vroeg geborene in het VUmc
Lees ook:Vrouw doneert record aantal liters moedermelk
Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’
Lees ook:Moedermelk bevat drie soorten stamcellen
Lees ook:Vetzuren maken kinderen vanaf 9 jaar minder slim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>