Alcoholvergiftiging onder kinderen komt steeds vaker voor

Het aantal kinderen dat in ziekenhuizen is opgenomen met een alcoholvergiftiging is opnieuw gestegen. In de eerste helft van 2010 zijn 356 jongeren tussen de elf en zeventien jaar opgenomen met een alcoholvergiftiging, blijkt uit cijfers van het Nederlands Signaleringscentrum voor Kindergeneeskunde. Ouders…let toch wat meer op! Enne…misschien moeten de winkeliers ook echt eens iets aan hun beleid gaan doen. Want als een 15-jarige caissière nee moet verkopen tegen haar 15-jarige klasgenoten die een krat bier willen kopen, denk ik inderdaad dat ze voor een lastig dillema staat. Waarom geen kassa’s open waar je naar toe moet als je drank af te rekenen hebt? En zet DAAR dan een ouder iemand neer!Als de trend doorzet, zal de stijging ten opzichte van 2009 ongeveer 40 procent bedragen. In heel 2009 zijn er 500 jongeren opgenomen met een alcoholvergiftiging. Dat was al een stijging van 48 procent ten opzichte van 2008. De jongeren in 2010 waren gemiddeld iets ouder dan vijftien. Zij hadden gemiddeld 10 tot 15 glazen alcohol tot zich genomen, dat komt neer op een promillage van 1,8. Automobilisten mogen bij een promillage van 0,5 niet rijden.

Lees ook:Steeds meer meisjes in ziekenhuis met alcoholvergiftiging
Lees ook:Kinderen beginnen steeds jonger met comazuipen
Lees ook:Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging
Lees ook:Moederdag steeds minder populair
Lees ook:Comazuipers kregen bijna allemaal eerste glas van ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>