Babyzwemmen helemaal niet zo goed

Baby’s laten zwemmen is niet zonder risico voor hun nog onvolgroeide longen; zij lopen een verhoogd gevaar op bronchiolitis (een luchtweginfectie die leidt tot een ontsteking van de bronchiolen of longpijptakjes, nvdr). Dat stelt toxicoloog Alfred Bernard van de katholieke universiteit van Louvain-la-Neuve. Het risico voor zwemmende baby’s op bronchiolitis is bijna dubbel zo groot dan bij niet-zwemmertjes, waarschuwt  Bernard. Hij is een autoriteit op het gebied die zich al jaren over het onderwerp buigt. Zijn nieuwste studie ter zake is opgenomen in de jongste editie van het vaktijdschrift European Respiratory Journal.
Met name de blootstelling aan chloramine, dat ontstaat door de vermenging van chloor en organische materie (urine, bvb), werkt irriterend op de immature en kwetsbare longen van baby’s.

Lees ook:Baby- en peuterzwemmen leidt tot meer astma
Lees ook:Kind geboren in de herfst? Grotere kans op astma
Lees ook:Jongste kind het leukst
Lees ook:Conslutatiebureau viert 110-jarig bestaan
Lees ook:Astma voorkomen? Laat je kindje op dierenvacht slapen!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Babyzwemmen helemaal niet zo goed

  1. Justin Kroese

    At last, got what I was on the lookout for! I am undoubtedly having fun with reading every bit of it. Delighted I stumbled onto this post Babyzwemmen helemaal niet zo goed | Kinderspul! I have you bookmarked to take a look at new articles you write.

      /   Reply  / 
  2. Fay Grogan

    Spent my time to read all of the feedback, but I actually enjoyed the article Babyzwemmen helemaal niet zo goed | Kinderspul. It proved to be very helpful to me and I am sure to all the commenters here! I’ll subscribe to your feed, please keep on writing!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>