Digitaal Eczeem Centrum voor kinderen geopend

Kinderen met eczeem kunnen vanaf nu terecht bij het Digitaal Eczeem Centrum Utrecht. Dat meldt het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Het Digitale Eczeem Centrum is een nieuw uniek concept en biedt nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van zorg op maat dicht bij de patiënt. Alles kan tegenwoordig online, dus waarom dit niet!

In het digitale centrum kunnen patiënten en behandelaars met elkaar in contact komen. Ook kunnen de behandelaars beschikken over dezelfde informatie binnen een dossier.  Naast het bieden van zorg is ook het doen van wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van de zorg op deze manier minder belastend voor kinderen, ouders en de onderzoekers. Het centrum is allereerst opgezet voor kinderen met matig tot ernstige eczeem en astma. In de toekomst kunnen ook volwassenen met eczeem en kinderen en hun ouders met andere huidaandoeningen gebruik maken van het centrum.

Lees ook:Bleekwater als medicijn tegen eczeem bij kinderen
Lees ook:Als één van de ouders ernstig ziek is…
Lees ook:Allergiecentrum voor kinderen geopend
Lees ook:Internet staat vol misleidende reclames voor kinderen
Lees ook:Eczeem bij kinderen vooral bij hoogopgeleide ouders (?)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>