Autisme of ADHD? Lees dan dit boek met je kind voor je op vakantie gaat!

Wie neemt er nou zijn huis mee op vakantie? Niemand, toch? Sommige kinderen vinden op vakantie gaan helemaal niet leuk. Thijs bijvoorbeeld. Zijn ouders willen hem meenemen op vakantie in een caravan. Wat een belachelijk idee, zo’n rijdend vakantiehuis! Thijs besluit het er met zijn vrienden Konijn, Vogel, Vlinder en Slak over te hebben. Waar wonen zij eigenlijk? En nemen zij hun huisje altijd met zich mee? In het boek ‘Een rijdend vakantiehuis’, geschreven door Trenke Riksten-Unsworth, kunnen kinderen een reis maken door een kleurrijke wereld en dankzij allerlei leuke opdrachten in het boek een fantastische vakantie tegemoet gaan. Het boek komt op 12 juni 2014 uit bij Droomvallei Uitgeverij.
Voor de meeste kinderen is op vakantie gaan een feestje, maar voor kinderen met aandoeningen zoals heimwee, autisme of ADHD kan het erg lastig zijn om hun vertrouwde omgeving voor een paar weken te verlaten. ‘Een rijdend vakantiehuis’ van schrijfster Trenke Riksten-Unsworth neemt kinderen mee aan de hand van Thijs, die op vakantie gaan ook best lastig vindt. Illustratrice Bianca Jonker probeert in dit boek de sfeer die de tekst oproept te vangen in een wat dromerige wereld, de wereld van Thijs. Ook laat ze emoties zien aan de hand van bijvoorbeeld de gebalde vuisten van Thijs als hij in het begin naar de caravan kijkt. Dankzij de realistische en tegelijkertijd fantasievolle illustraties en de opdrachten in het boek, kunnen kinderen zich voorbereiden op hun eigen vakantie. Zo kun je in het boek dieren zien die je op vakantie ook tegen kunt komen en is er ruimte om tekeningen te maken of plaatjes en foto’s op te plakken van wat er op vakantie allemaal te zien is. Op deze manier is ‘Een rijdend vakantiehuis’ niet alleen een wonderlijke reis door een kleurrijke wereld, maar ook een vrolijk verzamelboek en leuke vakantieherinnering.

Bijzondere verhalen
Trenke Riksten-Unsworth werkte als psycholoog en trouwambtenaar en heeft een passie voor schrijven. Nadat bij haar zoon PDD-NOS, een aandoening die in het autistische spectrum valt, werd geconstateerd, schreef zij diverse blogs over dit onderwerp. In 2013 kwam ‘De Bijzondere Wereld van Elian en andere kinderen met autisme’ uit en dit voorjaar verschijnt ‘Een rijdend vakantiehuis’. Maar Trenke zit niet stil, komend jaar brengt zij nog twee kinderboeken uit: ‘Kermisdief’ en ‘Mispoes’.

Creativiteit en inspiratie
‘Een rijdend vakantiehuis’ wordt uitgebracht door Droomvallei Uitgeverij. Met de boeken van Droomvallei wil de uitgeverij de wereld een beetje mooier, kleurrijker en vrolijker maken. Creativiteit en inspiratie staan voorop. De auteurs van Droomvallei Uitgeverij werken vanuit hun eigen inspiratie aan boeken. Alle titels van Droomvallei zijn geschreven vanuit de intentie om  anderen te inspireren: tot creativiteit, zelfontwikkeling en liefde voor de natuur en voor de medemens. Droomvallei geeft boeken uit voor zowel volwassenen als kinderen. Toptitels zijn bijvoorbeeld ‘Helen van seksueel misbruik’ door Ivonne Meeuwsen, ‘De creatieve inspiratiekaarten’ van Ina Wuite en ‘Vogel Vera in het wonderbos’ van Esther van der Ham. Boeken, e-books, kaartensets en APPs van Droomvallei Uitgeverij zijn onder andere verkrijgbaar via www.prachtboeken.nl.

Boekpresentatie ‘Een rijdend vakantiehuis’
Op 14 juni wordt het boek op feestelijke wijze gepresenteerd bij Kinderdagverblijf Het Vosje in Haarlem, van 10.00 – 12.00 uur. Trenke zal, via Skype, vertellen over de totstandkoming van het boek en eruit voorlezen. Vervolgens kunnen kinderen samen met de illustrator, Bianca Jonker, kleuren, knutselen en samen een opdracht uit ‘Een rijdend vakantiehuis’ maken. Wie helemaal wil opgaan in de wereld van Thijs uit kan een kijkje nemen in de babykamer van Het Vosje. Bianca heeft met haar bedrijf Kinderkunstkamer deze kamer namelijk helemaal in ‘Thijs-sfeer’ ontworpen.

Benieuwd naar de avonturen van Thijs en zin om weg te dromen bij de mooie illustraties? ‘Het rijdend vakantiehuis’ is vanaf 12 juni verkrijgbaar via Prachtboeken.nl en via alle (online) boekwinkels. Het boek (ISBN/EAN: ISBN 978-94-91886-11-9) wordt uitgegeven in een hardcover versie en kost €14,50. Het boek is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Lees ook:Boek over kinderen in een vluchtelingenkamp
Lees ook:Kinderboek ‘Lena is in de war’ maakt misbruik bespreekbaar
Lees ook:De Opsekopse Wereld speelt in op fantasiewereld kinderen
Lees ook:Rumme Rups: kinderboek over omgaan met veranderingen
Lees ook:Het geheime ingrediënt: Tof en leerzaam boek voor avontuurijke kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>