Prinses Laurentien schrijft Sinterklaasverhaal voor landelijke leesactie

Dit jaar brengt Douwe Egberts voor het tiende jaar op rij de populaire Sinterklaasboeken uit. Eén van deze unieke prentenboeken is op persoonlijke titel geschreven door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. Prinses Laurentien zet zich er al jaren voor in om lezen en schrijven onder kinderen aan te moedigen en om laaggeletterdheid onder volwassenen tegen te gaan. Speciaal voor Douwe Egberts bedacht en schreef zij het boek ‘Pietje Pienter pakt uit’. De Sinterklaasboeken zijn vanaf 13 november verkrijgbaar bij alle winkels van C1000 en Jumbo Supermarkten.Prinses Laurentien heeft al ervaring met het schrijven van kinderverhalen, in 2009 verscheen haar eerste boek van de kinderboekenreeks ‘Mr Finney’, over duurzaamheid en klimaatverandering. Op initiatief van de Prinses is de Stichting Lezen & Schrijven in 2004 opgericht, waarvan zij bestuursvoorzitter is. Sinds 2008 ondersteunt Douwe Egberts deze stichting. De Sinterklaasboekenactie blijkt zeer succesvol, juist omdat het kinderen en ouders stimuleert om samen te lezen. Kinderen en ouders ervaren zo de rust en het plezier van het (samen) lezen. In combinatie met het lesmateriaal zoals de digitale werk en doe-bladen worden de kinderen op speelse wijze aangezet tot lezen en het spelen van taalspelletjes en oefeningen.

Duurzaamheid

“Wij zijn zeer vereerd met de deelname van Prinses Laurentien aan de tiende editie van de Douwe Egberts Sinterklaasboeken”, vertelt Luc Van Gorp, directeur Douwe Egberts. “Het thema duurzaamheid waarover de Prinses heeft geschreven, is ook voor Douwe Egberts erg belangrijk. Zo is ons samenwerkingsverband met Stichting Lezen & Schrijven onderdeel van ons MVO-programma.”
Naast Prinses Laurentien hebben nog twee andere bekende Nederlanders een Sinterklaasverhaal geschreven. Wie nog meer aan de jubileumeditie meewerken, wordt komende herfst bekendgemaakt.

Lees ook:Gratis lesmateriaal basisonderwijs gebaseerd op DE Sinterklaasboeken
Lees ook:Mr Finney moet kinderen en ouders laten nadenken over het milieu
Lees ook:Woezel & Pip voorleesrecord dinsdag 9 september bereikt 55.000 peuters en kleuters
Lees ook:Winston Gerschtanowitz schrijft tweede Unox Sinterklaasboek
Lees ook:Ook prinsesjes gaan naar school – tentoonstelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>