Het nieuwe prentenboek van Monica Maas heet Souwtje!

Souwtje woont op een klein eiland in een scheef gewaaid huis, samen met haar twee kippen en een luie kat. Ze schildert dagelijks, het liefst de zee en de lucht. De schilderijen probeert ze op het vasteland te verkopen. Nu en dan komt Zeehond langs, soms met flessenpost. Op een dag stormt het hard en terwijl Souwtje de kippen in veiligheid brengt vraagt Zeehond of hij ook  binnen mag komen. Maar wat moet een zeehond nou in huis? Die hoort in zee! Toch wil hij mee naar binnen en beweert dat hij dol is op pannenkoeken. En behalve in bad, wil hij ook in de hangmat slapen… maar dat is toch helemaal niets voor een zeehond?! Het boek Souwtje van Monica Maas is niet alleen prachtig geschreven, maar staat ook nog eens boordevol schitterende, kleurrijke, gedetailleerde illustraties waar kinderen hun ogen bij uitkijken. Vlot verteld verhaal, dat zich uitstekend laat voorlezen. De illustraties geven het boek een extra dimensie, vooral ook door het sfeervolle kleurgebruik (verschil dag en avond, binnens- en buitenshuis) en de details, waardoor interactie tijdens het voorlezen mogelijk is.

‘ Vrolijke en fleurige afbeeldingen. Je zou zo in het scheve huis willen wonen.’

‘ Een echt zand-zee-zonnig boek.’

‘ Monica Maas maakt het onmogelijke mogelijk in dit boek en daarom is het bijzonder leuk voor kinderen om naar te luisteren of om zelf te lezen.’

‘ Erg uitnodigende omslagillustratie.’

Tekst en illustraties Monica Maas

Prijs € 13,95

Uitgeverij De Vier Windstreken

Vanaf 3 jaar en ouder

 

Souwtje kleurplaten op: www.vierwindstreken.com

Facebook: www.facebook.com/souwtje.vanheteiland

Lees ook:Nieuw prentenboek van Monica Maas: Joupy en Kokmeeuw!
Lees ook:Kinderboek in beeld: Bobbi verkleedt zich!
Lees ook:Vier Sinterklaas met Bobbi met extra schoenzetkalender
Lees ook:Zomers voorlezen uit Bobbi gaat naar zee!
Lees ook:Beertje Bobbi viert ook feest in december!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>