Bij 80% van de scholen is de verkeerssituatie onveilig

Ga jij op de fiets, of met de auto nar school? Grote kans dat je je kind brengt met de auto, want bij vier op de vijf basisscholen is de verkeerssituatie onveilig. Veilig Verkeer Nederland (VVN) vindt dat te veel ouders hun kind met de auto naar school brengen. VVN ondervroeg een derde van alle basisscholen. Ruim 80 procent zei te worstelen met de verkeersveiligheid. Bij 58 procent van de scholen ontstaan er gevaarlijke situaties door drukte tijdens het brengen en halen van leerlingen, bij 41 procent zijn er parkeerproblemen. Bij ruim 30 procent zijn er gevaarlijke oversteeksituaties op de route naar school.

Veel scholen vragen aan ouders om met de fiets of lopend naar school te komen, maar daar wordt vaak geen gehoor aan gegeven. “En je kunt het je ook wel voorstellen”, zegt VVN-woordvoerder Rob Stomphorst. “Op een dag als vandaag, als het regent, is het fijn om droog aan te komen.” Maar door de drukte kunnen kinderen die zelfstandig naar school komen de situatie vaak niet overzien, zegt VVN. De organisatie ziet een deel van de oplossing in meer klaar-overs. Een op de tien basisscholen zegt in het onderzoek graag een verkeersbrigade te willen. VVN wil ze daar graag bij helpen, maar vaak is het moeilijk vrijwillige brigadiers te vinden.

Lees ook:Het is slecht gesteld met de fietsvaardigheid van kinderen
Lees ook:Kinderen moeten weer gaan lopen of fietsen naar school
Lees ook:Fietsen naar school? Daar doen we niet meer aan…
Lees ook:Het moderne basisschoolkind moet weer gaan fietsen!
Lees ook:Hoofdluis veelvoorkomend probleem op scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>